Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Επικίνδυνα και αδιάβατα και τα πεζοδρόμια στα Χανιά





 Η "γλίστρα μπροστά στο ΔΙΕΘΝΕΣ αρκετή ώρα μετά οπότε είχαν περάσει και άλλοι πεζοί και είχε ξεραθεί" 

Δημητρακάκη: Κάποιοι την ...πάτησαν!



8ης Δεκεμβρίου: Κόλλες στο δρόμο κόλλες στα πεζοδρόμια.

Ρούφου και 8ης Δεκεμβρίου : Την πατήσαμε!

Και κόπρανα και ακαθάριστα τα χόρτα

Δευτέρα ώρα 10.40 το πρωί. Στην  οδό Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων. Μπροστά από το  παραδοσιακό πασίγνωστο καφενείο «Διεθνές».
·         Ένας συμπολίτης βγήκε από το φαρμακείο Βασιλομανωλάκη και πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του.
·         Και ξαφνικά βρίσκεται φαρδύς πλατύς στο πεζοδρόμιο μπροστά σχεδόν στο καφενείο, να κάνει …σπαγγάτο! Είχε πατήσει μια ωραία «τούρτα» από κόπρανα στην μέση του πεζοδρομίου. (φωτο 1 +2)
·         Φαίνεται είχε Άγιο. Γιατί επέστρεψε σπίτι με ένα τράβηγμα(προς το παρόν) στο ισχίο πίσω.
·         Μάρτυρες οι θαμώνες οι διπλανοί επιχειρηματίες και περαστικοί που προσέτρεξαν. Όλοι ήταν αγανακτισμένοι. Μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για την κατάσταση που υπάρχει σε όλη την πόλη. Και ειδικότερα για την μάστιγα με τα κόπρανα των σκύλων.
·         Σπάνιο σε ορισμένα πεζοδρόμια να βρεις  πέντε-δέκα  συνεχόμενα μέτρα χωρίς ακαθαρσίες σκύλων. Αν είσαι τυχερός, δεν θα γλιστρήσεις και δεν θα σπάσεις κανένα πόδι, χέρι, λεκάνη! Μόνο θα βρωμίσεις τα  παπούτσια σου και μετά το σπίτι σου. Φυσικά υπάρχει και η  δυσωδία και η  επικινδυνότητα  για την υγεία γενικότερα.
·         Φυσικά, εκτός από τα κόπρανα, τα πεζοδρόμια όλης της πόλης και μάλιστα σε κεντρικές οδούς όπως Ηρώων Πολυτεχνείου, 8ης Δεκεμβρίου, Ελευθ. Βενιζέλου, Δημητρακάκη και παρόδους, αλλά και σε πολλά σημεία της Ανδρέα Παπανδρέου και Τζανακάκη  είναι  ΚΑΙ βρώμικα.  Γεμάτα κόλλες δέντρων (επικίνδυνες για ανθρώπους και αυτοκίνητα που τα καταστρέφει), στίματα  και κάθε είδους σκουπίδια και βρωμιές.
·         Αλήθεια, η καθαριότητα , τίνος είναι ευθύνη πλέον σ αυτήν την πόλη; Αν οι κεντρικές οδοί είναι σ αυτό το χάλι τι γίνεται στα πέριξ;
·         -Τι να κάνουν με τα κόπρανα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων;
·         Μα δουλειά τους είναι να βρουν λύσεις. Από τις πλέον προφανείς. Όπως το να περνά μία σκούπα να καθαρίζει. Πόσοι και πότε είδαμε φέτος (αλλά και προηγούμενες δυο χρονιές σκούπα στα πεζοδρόμια;)
·         Έπειτα. Δεν υπάρχουν ποινές για όσους ρυπαίνουν; Θέμα του δήμου δεν είναι να το λύσει; Αντί να το αφήνει-όπως  συμβαίνει, να γιγαντώνεται; Θέμα του δήμου δεν είναι τα αδέσποτα  και η γενικότερη βρωμιά των πεζοδρομίων και τα χόρτα γύρω από τα δέντρα;
·         Σ’ αυτήν την πόλη περπατάμε όλοι. Και βλέπουμε τι γίνεται. Τέτοιο χάλι δεν θυμόμαστε ποτέ! Όσες δημοτικές αρχές και να έχουν περάσει. Και δεν συγκινείται κανείς.
·         Μήπως να αρχίσουν οι δημότες , συλλογικά, να καταφεύγουν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις από το δήμο Χανίων για την απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων, της βρώμας, των λακκουβών των δρόμων και γενικότερα των κινδύνων στους οποίους καθημερινά εκτίθενται οι δημότες  σ αυτήν την βρώμικη και επικίνδυνη  να κυκλοφορείς πόλη;  Ως πεζός ή ως εποχούμενος;


Φτάσαμε στο ως εδώ και  ΜΗ παρέκει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου