Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Η χώρα του έλα μωρέ «μια στραβή έγινε»

Κωνσταντάρας- Μαυρογιαλούρος: Ελα μωρέ, "μια στραβή έγινε"











Έτσι, λοιπόν. Η δολοφονία ενός παιδιού  είναι μια «στραβή». Τάδε έφη ο υφυπουργός μετανάστευσης  Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή  υπερασπιζόμενος  μάλιστα και τον συνάδελφο υπουργό Προστασίας του Πολίτη .
·         Ναι, αυτόν τον υπουργό  που αναγνωρίζει τα άβατα όπως των Εξαρχείων και τώρα των Μενιδίων αλλά και κάποια άλλα αλλά δεν έχει παρουσιάσει  εδώ και δυο  χρόνια τρόπο και αποτέλεσμα. Ούτε καν για να τα μετριάσει.
·         Μάλιστα, «προειδοποιητικά» (;;;) συμπλήρωσε ότι παρά το ότι ο υπουργός παράγει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας  «Αυτό δεν αναιρεί ή δεν μπορεί να εμποδίσει ή δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε μία ας το πούμε λαϊκά μια στραβή σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι».
·         Κι άλλη  τέτοια στραβή προέβλεψε ο κ. υπουργός. Τραγική. Αλλά, έλα μωρέ , δε αποκλείεται .
·          Και γιατί να μην το κάνει;
·         Αφού -γιατί να το κρύψομε πλέον- ζούμε στην  Χώρα του α! μωρέ τώρα, μια στραβή έγινε.
·         Και τί έγινε;
·          Μια στραβή και είχαμε αυταπάτες το 2015, μια στραβή τα καπιταλ κοντρόλ, μια στραβή τα μέτρα του 2015  και τα  φετινά πρόσθετα μέτρα  δις ευρώ, μια στραβή  το 3ο και 4ο  μνημόνιο, μια στραβή που δεν σχίσαμε τα μνημόνια, μια στραβή που μειώσαμε πάλι τις συντάξεις και δε κρατήσαμε την κόκκινη γραμμή, μια στραβή που μειώσαμε το αφορολόγητο, μια στραβή που αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, μια στραβή που δεν πήραμε ούτε χρέος ούτε QE, μια στραβή που δεν βάλαμε γραβάτα, μια στραβή που μας …σταύρωσε και θα μας σταυρώνει ως πολίτες και  ως χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια.
·         Έλα, μωρέ…μια στραβή έγινε …
  Ν.Σ.Κ.




http://www.haniotika-nea.gr/i-chora-tou-ela-more-mia-stravi-egine/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου