Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Ζήτωσαν οι αίτιοι!



Ουρές  στα ΑΤΜ  για 60 ευρώ έκαστος και οι συντάξεις από Πέμπτη και βλέπουμε  και μόνο 60 ευρώ την ημέρα.  

Οι τράπεζες δεν μπορούσαν να ανοίξουν γιατί χωρίς συμφωνία  με την Ευρώπη σε λίγες ώρες δεν θα είχαν χρήματα και θα χρεοκοπούσαν.

 Ομως και μετά το δημοψήφισμα της Δευτέρας, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες δεν θα μπορούν να ανοίξουν ούτε από Τρίτη. Πότε θα ανοίξουν; Αγνωστο!
 
Ε, και σιγά- σιγά, ωσπου ν' άλλαξουν νόμισμα δεν θα μας δίνουν ούτε τις συντάξεις. Π.χ. Το ΤΑΠ -ΟΤΕ (και πολλά άλλα ταμεία) δεν κατέβαλε τις συντάξεις  και θα έπαιρναν χρήματα από τα διαθέσιμα της Βουλής(έχουν σαβουρώσει όλα τα ταμιακά διαθέσιμα και ξύνουν τον πάτο του βαρελιού) για να κατατεθούν(;) την Πέμπτη,όπως μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ.

Θα πείτε και ΑΝ ακόμα μας  δίνουν μισθούς και συντάξεις  σε υποτιμημένες δραχμές  τι αξία θα έχουν;  Την μισή  και την μισή αγοραστική αξία,λένε, οι οικονομικοί αναλυτές .
Δηλαδή , οι πλούσιοι με 600-700 ευρώ σύνταξη θα έχουν στο 300-350 δραχμούλες Οι  υψηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι (πολλοί πτυχιούχοι ΑΕΙ) των 500 ευρώ θα τα βγάζουν πέρα με 250 δρχ.


Πώς το περιγράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος, σε επιστολή του στον κ. Τσίπρα  και άλλους υπουργούς από τον Μάρτιο που μόλις τώρα έδωσε ο ίδιος στην δημοσιότητα; 
Με την τακτική που ακολουθούμε στην διαπραγμάτευση (λέει στον πρωθυπουργό του κόμματός του) θα βγούμε από το ευρώ και θα γίνουμε κάτι ελαφρώς  χειρότερο από την ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!

Ζήτωσαν οι …αίτιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου