Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Άλλος με την … «Πύλαρό» μας ;





ΠΥΛΑΡΟΣ




 Απόγευμα Δευτέρας 15 Ιουνίου 2015. Μετά και την χθεσινή  αποχώρηση του κυβερνητικού κλιμακίου από την διαπραγμάτευση και την ρήξη με τους θεσμούς  ήρθε η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου  ότι δεν είναι ούτε ρήξη ούτε αδιέξοδο. Κάνουμε, λοιπόν, μια μικρή  σύνοψη- κάποιων- δεδομένων.
1.1.      Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν λάθος, παραδέχονται τώρα στην κυβέρνηση και δημόσια. Λάθος που το πληρώνουμε οικονομικά και κοινωνικά με περισσότερα δις ευρώ(συνολικά) απ’ όσα, υπερηφάνως, ζητούμε να μην περικοπούν.
2. 2.     «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» φέρεται να παραδέχτηκε κυβερνητικό στέλεχος σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν σωστή απόφαση να σταλεί ανώτατο κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών, προχθές στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί με… χαμηλόβαθμους εκπροσώπους των θεσμών. Οι οποίοι , όπως εξηγεί η κυβέρνηση, δεν είχαν δυνατότητα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης (είναι που είχαμε διώξει  την τρόικα  από τα υπουργεία  στην Αθήνα. Και τώρα πηγαίνουν οι υπουργοί στην τρόικα. Συγνώμη, στους θεσμούς).
3.3.      «Να το δούμε από τη θετική σκοπιά του, σήμερα είναι μια καλή μέρα, τα πράγματα είναι πιο κρυστάλλινα» εκτίμησε ο  υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας  σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ». Και συνέχισε: «Στο επίπεδο που γινόταν η συζήτηση αυτές τις μέρες, κι ενώ εμείς είμαστε ανοιχτοί, δεν μπορούσε να υπάρξει μια πραγματική σύγκλιση. Αν δεν γινόταν μια συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, μόνο για τα δημοσιονομικά που ήθελαν αυτοί, δεν μπορεί να προχωρήσει. Επιτέλους φτάσαμε στη στιγμή της καθαρότητας, και στη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να πάρει αποφάσεις».
4.       Και μέσα σε όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα  είχε ανακοινωθεί χθες ότι  η κάθοδος του υπουργού Οικονομικών στο Ηράκλειο σήμερα, ακυρώνεται λόγω των «δραματικών» εξελίξεων.

Σιγά που είναι δραματικές.  Απόδειξη ότι τελικά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός θα έλθει στην Κρήτη και προφανώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θα μιλά σε ανοικτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο.  
Γιατί όχι; «Σήμερα είναι μια καλή μέρα, τα πράγματα είναι κρυστάλλινα» εκτίμησε. Η θεωρία των παιγνίων, δηλαδή, απέδωσε;  Ναι ;
Παίζουμε, δηλαδή,  τα νταούλια και χορεύουν όλοι;
Οκέι!  Άλλος με την…Πύλαρό μας ;

                                                                       
Σημείωση: «Άλλος με την Πύλαρο» είναι παροιμιώδης  (ναυτική αρχικά) έκφραση για συναγωνισμό καλύτερης προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου