Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Εμείς γιατί; (Με αφορμή το χρονογράφημα του Νεκτάριου Κακατσάκη)



Εμείς γιατί;



Στο σημερινό απολαυστικό χρονογράφημα στην εβδομαδιαία στήλη του «Ευθύβολα και μη» στα Χανιώτικα Νέα(17-6-2015)  με τίτλο : «Η διαπραγμάτευση, της διαπραγμάτευσης, ω διαπραγμάτευση!» ο Νεκτάριος Κακατσάκης, “ερμηνεύει” ευγενικά , ως είναι μαθημένος, το κοινό αίσθημα απορίας για όσα μας «σερβίρονται»  ως ενημέρωση για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση στο όνομα του ελληνικού λαού. Ως έχει υποχρέωση ως δημοσιογράφος.
·          «Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση, διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε».  Είπε ο υπουργός μας οικονομικών κ. Βαρουφάκης στο Ηράκλειο προχθές. Και λέει ο Νεκτάριος Κακατσάκης: « Μάλιστα, αυτό το κατάλαβα. Το κατάλαβα όμως; Επιασα το βαθύτερο νόημά του που τεχνηέντως κρύβεται κάτω από αυτό; Δεν ξέρω να σας πω τούτη την ώρα…».
·         Υποκλίνομαι στον βαθύτατα ψυχογραφικό τρόπο του σχολιασμού του Νεκτάριου Κακατσάκη ,γνωστό και από όλα του τα χρονογραφήματα. Ένας σχολιασμός που με έβαλε στον …πειρασμό να αποδελτιώσω δύο ακόμα ατάκες του κ. Βαρουφάκη από την ίδια ομιλία του , η οποία είναι ανεβασμένη και στο διαδίκυο. Μπας κι εσείς καταλάβετε καλύτερα:
·         Είπε, λοιπόν, επίσης: Δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ αλλά κάναμε συμβιβασμούς". Και :"Άλλο να συμβιβάζεσαι στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης και άλλο να καταλήγεις συμβιβασμένος" ...!!!!
·         Δεν ξέρω πώς θα το ερμηνεύσουν οι σύγχρονοι και μελλοντικοί αναλυτές , γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, ο Μπαμπινιώτης και άλλες ψυχοπαθολογικές επιστήμες.
·         Προς το παρόν το σκυλάκι της στήλης «Περί τοπικών και άλλων «δαιμονίων», ο Ραν ταν πλαν, έχοντας φουλ καλοκαιρινή διάθεση,  και λαμβάνοντας υπ όψη και την φωτογραφία του  ίδιου υπουργού μας καθήμενου στα …πατώματα της Βουλής που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και ανά τας Ευρώπας,  μου ανακοίνωσε ότι βρήκε ερμηνεία  αντλώντας  έμπνευση από το γνωστό καψουροτράγουδο «στα πατώματα» που λέει μεταξύ άλλων:  


«Κρίσης δε θα εμφανίσω εγώ συμπτώματα…Θα αλλάξω διευθύνσεις και ονόματα …Εγώ την τρέλα θα χω πάντα συντροφιά μου….Μα εγώ σου λέω την έχω κάνει από καιρό...»
·         Εκείνος μπορεί να την …κάνει όποτε θέλει.
 Εμείς, το πόπολο, όμως ;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου