Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015

Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται*



 Η χώρα δεν έχει μόνο μία υπερφίαλη  και αναξιόπιστη πολιτικά κυβέρνηση. Δυστυχώς έχει και μία αξιωματική αντιπολίτευση ανύπαρκτη.
Γιατί ανύπαρκτος πολιτικά  είναι  ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ Σαμαράς. Όφειλε -και αυτός- αν αγαπούσε την πατρίδα να είχε παραιτηθεί ΤΩΡΑ τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα. Αλλά που ...ελπίζει εις παλινόρθωση. Ο λαός πάλι ανατριχιάζει στην ιδέα . Εάν την Δευτέρα υπάρχει ΝΑΙ , (όπως φαίνεται) η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί για να πάει για ΕΘΝΙΚΗ διαπραγμάτευση -και να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται- δεν πρέπει να έχει ούτε Τσίπρα ούτε Σαμαρά.
 Μετά το ναι της Κυριακής, την Δευτέρα χρειάζεται άμεσα μια ΕΘΝΙΚΗ ομάδα διαπραγμάτευσης. Η τελευταία μας δυνατότητα.  
Θα την πάρουμε  ή θα την απορρίψουμε αφρόνως ;



*Το γνωστό τραγούδι του Τσακνή στου οποίου το στίχο αναφέρομαι  φαίνεται ότι  ήδη στοιχειώνει το μέλλον μας. Και μάλιστα τώρα που ο κ. Τσακνής είναι από τα «κεφάλια» της ΕΡΤ.  Η  ζωή παίζει περίεργα παιγνίδια. Αν θυμάστε,  η άλλη κυρία ΖΩΗ , η πρόεδρος της Βουλής μας, πριν ένα μήνα περίπου, κάνοντας «ανάκριση» στον Τσακνή αναφέρθηκε «σκωπτικά»  στο τραγούδι του αυτό. Ας το θυμηθούμε: (https://www.youtube.com/watch?v=ocNG6Re3Lu0)
«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον/ που φτιάχνετε όπως θέλετε / αφού η ιστορία σας ανήκει/σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε.
Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις/το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε/το πλοίο των ονείρων μου με πάει/σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε
Μένω μονάχος στο παρόν μου/να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -/κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου/συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου