Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Αααχ! Ανάσανα!

Κεραυνός εν αιθρία; Μπα. Σε ..ομίχλη.
Ανοικτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Γενικού νοσοκομείου Χανίων με άλλο Νοσοκομειακό ίδρυμα της Κρήτης σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παντελή Γιαϊτση στην Νέα Τηλεόραση στο σημερινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

----------------

Και σιγά που αιφνιδιαστήκαμε. Εδώ συμβαίνουνε τόσα και τόσαααα θα μας τρομάξει τώρα μία συγχώνευση στο όνομα του Καλλικράτη στην υγεία; Για όνομα!! Δεν φτάνει που μας κάνει την τιμή να …προτιμήσει και το νοσοκομείο μας;
Εδώ συμβαίνει το κλείσιμο της μονάδας νεογνών, επειδή –σύμφωνα με τα νεότερα επιχειρήματα- δεν υπάρχουν νεογνολόγοι.

Με ένα σμπάρο

Παρένθεση: Και γιατί δεν το φρόντισαν πριν παραιτηθούν οι δυο ώστε να αναζητούνται μόνο ένας ή δύο; Άλλωστε, τώρα πια το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της κίνησης που δημιουργήθηκε μπαίνει σε άλλη, στη σωστή του βάση. Δηλαδή, όχι απλά να ξανανοίξει ως Μονάδα ενδιάμεσης θεραπείας αλλά να επανασυσταθεί ως μονάδα Εντατικής θεραπείας ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά στο Ηράκλειο.
Διότι και εάν ακόμα πάρουν τους δύο παιδιάτρους (που …ΘΑ εξειδικευθούν) πάλι δεν φτάνουν. Θέλουν άλλους δύο, κατά ομολογία και της ΔΥΠΕ Κρήτης .
Τα ακούν αυτά από πλευράς ΔΥ.ΠΕ Κρήτης και πολιτικής ηγεσίας και ως φαίνεται (από τις γενικόλογες μεν αρκετά «διαφωτιστικές» προθέσεων δε) δηλώσεις του ΔΥ.ΠΕ Κρήτης. Και, προκειμένου να μας (απο)δείξουν πόσο μας…. υπολογίζουν, φαίνεται να μας ανακοινώνουν ότι επειδή δεν βρίσκουν νεογνολόγους θα δημιουργήσουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ(ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) μία ΚΙΝΗΤΗ μονάδα νεογνών που θα επικουρεί όλη την Κρήτη. Και φυσικά θα έχει αναφορά στο Ηράκλειο. Δηλαδή με ένα ..σμπάρο τρία τρυγόνια (τρεις νομοί ήθελα να πω): Θα «επικοινωνήσουν» ΠΟΛΙΤΙΚΑ την δημιουργία κινητής μονάδας στους υπόλοιπους νομούς (Ρέθυμνο-Λασίθι) και θα…αποστομώσουν!!;; -προς ώρας- και τα Χανιά. Κλείνει η παρένθεση.

Στρατηγική;

Εκτός αυτού, εφαρμόζοντας την στρατηγική της καλύβας του Χότζα, μας πέταξαν κατακέφαλα σήμερα και την πιθανότητα συγχώνευσης του Χανιώτικου Γενικού Νοσοκομείου.
Μήπως για να ..συμ-μαζέψουμε και τα υπόλοιπα αιτήματά μας και να επικεντρωθούμε, σ αυτό; Ζωτικότερο όλων, άλλωστε είναι. ……


Υποχωρούμε=επιτίθενται

Να μην κοροϊδευόμαστε. Οι συνεχείς ..μπάτσοι στις παρειές μας και οι συνεχείς ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ των αιρετών πολιτικών και αυτοδιοικητικών μας από διακηρυγμένες θέσεις και πρωτόκολλα τιμής είναι βέβαιο ότι βρίσκουν πρόσφορον πεδίο δόξης στα Χανιά : Πεδίον εφαρμογής συγχωνεύσεων, περικοπών και λοιπών μεταφορών υπηρεσιών από τα Χανιά στο Ηράκλειο.
Το είδαμε και σήμερα. ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ το Εφετείο ( είναι βέβαιο ότι θα συγχωνευθεί σε ένα δυο χρόνια ) την ώρα που στο όνομα του Καλλικράτη ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ σχολεία, μεταφέρεται το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Ηράκλειο, μεταφέρεται το στρατολογικό Γραφείο, οι ογκολογικοί ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν για θεραπεία στο Ηράκλειο, η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων έχει «κολλήσει» σε εξ Ηρακλείου συμφέροντα (σύμφωνα και με τις σαφείς αιχμές Χανιώτικων τουριστικών συλλόγων) βαλτώνει η ίδρυση της ΚΡΗΤΗ Α.Ε. της οποίας η έδρα «ψιθυρίστηκε» ότι θα είναι τα Χανιά, βαλτώνει η εξυγίανση ή συγχώνευση ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ με έδρα τα Χανιά, οι Κινέζοι της Λιβύης προτίμησαν (εντελώς τυχαία) το Ηράκλειο για διαμονή και τα Χανιά για αναχώρηση, τα ΠΣΕΑ ελέγχονται από Ηράκλειο όπως και το ΕΚΑΒ. Και, λοιπά, και λοιπάααα!
Βάλτε και το γεγονός –άγνωστο στους πολλούς- ότι οι Περιφερειακές ενότητες(ανά την Ελλάδα και στα Χανιά) δεν έχουν καν προϋπολογισμούς (πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν σχεδόν τίποτα), ότι τα όποια έγγραφα από τις περιφερειακές ενότητες(πρώην νομούς) «πακετάρονται» προς Ηράκλειο…
Κάνετε μια πρώτη …σούμα και αποφασίστε πόσα ακόμα… «ζωντανά» (συγνώμη υπηρεσίες) μπορούν να μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Παρ’ όλα αυτά


Παρ΄όλ αυτά, φαίνεται να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι που μας …επετράπη να επικοινωνήσουμε με την εξουσία της κυβέρνησης. Και να πάρουμε πολιτική υπόσχεση –ενδεχόμενης- απλής παράτασης της παραμονής κάποιων «ζωντανών».
Κάτι τέτοιο, υποψιάζεται ο… Ραν ταν πλαν, ότι συνέβη και μετά την σημερινή συνάντηση (22-3-11) των αιρετών μας με την γραμματέα του πρωθυπουργού για το θέμα του Εφετείου.
Όπου –λένε οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες- δεν συζητήθηκε μόνο αυτό το θέμα αλλά και μία σειρά άλλων που μας αφορούν. Και θα τεθούν υπ όψη του πρωθυπουργού. Μήπως και μετά το «στρίμωγμα» στην «Καλύβα» του Χότζα (συγνώμη των Χανίων) να (ξανα) δοθεί …κάτι, ντις.
- Αααχ! Ανάσανα! Τι ωραία! λέει ο …Χότζας.
- Ποιος Χότζας ;
- Εγώ, εσύ, αυτός, εσείς, εμείς… αυτοί….
- Καλά εμείς τα … «ζωντανά». Αλλά, ποιοί «αυτοί»;
-Οι αιρετοί μας, ντε ! Επειδή, αυτοί πήραν ... ανάσα παράτασης των εκκρεμοτήτων. Και δεν θα παραιτηθούν.
- Ναι ή όχι;
- Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου