Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

Αφορμή να μας...λογαριάζουν !

Μεσημέρι Παρασκευής 18-3-11. Πριν λίγο, μάθαμε, ότι επισπεύτηκαν-εν κρυπτώ- οι διαδικασίες υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο.

------

• Δηλαδή , την ώρα που στην αυτοδιοίκηση , στην παιδεία και σε όλες τις δομές του κράτους εφαρμόζεται ένας «σκληρός» Καλλικράτης(όπως αποδεικνύεται η αυτοδιοικητική και διοικητική μεταρρύθμιση για τους πολίτες ειδικά της υπαίθρου και των νομών που δεν αποτελούν έδρα της περιφέρειας) για το Εφετείο Κρήτης εφαρμόζεται διαίρεση-διάσπαση - αντιΚαλλιράτης.


Αντί πρωθυπουργού...γραμματέας


• Γιατί, «εν κρυπτώ»; Επειδή Οι τοπικοί άρχοντες των Χανίων, αιρετοί και κοινοβουλευτικοί, εδώ και μήνες, είχαν ζητήσει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας ΠΡΙΝ την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος.
• Μια ..τελευταία «επιθυμία»-χάρη πριν την… εκτέλεση της θανατικής ποινής για το Εφετείο Χανίων.
• Δυστυχώς ο κύριος πρωθυπουργός δεν έστερξε να ικανοποιήσει ούτε αυτό το αίτημα των Χανιωτών. Και τους παρέπεμψε στην γραμματέα του κυρία Μπατζελή.
• Απ’… ολότελα, οι τοπικοί μας εκπρόσωποι, αποδέχτηκαν την (ανθ' ημών Γουλεμής) συνάντηση για την Τρίτη 22 Μαρτίου.
• Κι ενώ περίμεναν την πραγματοποίησή της , ανακοινώθηκε ότι προωθήθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης ..Ηρακλείου κ. Καστανίδη η υπογραφή του Π.Δ. στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η οποία και έγινε.
• Δηλαδή, δεν τηρήθηκαν πλέον ούτε τα προσχήματα σεβασμού των κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και άλλων εκπροσώπων των τοπικών μας φορέων. Τέτοιος πολιτικός κυνισμός…Ώστε να μην έχουμε καμιά αμφιβολία για το δεδομένο «αποτέλεσμα» της συνάντησης των Χανιωτών με την γραμματεία του πρωθυπουργού.

Ενεργοποίηση

• Επομένως. Οι τοπικοί μας άρχοντες-εκπρόσωποι, γιατί να χάσουν χρόνο και να μπουν στα έξοδα του ταξιδιού; Δεν είναι ρεαλιστικότερο, να περάσουν-επιτέλους- από τα λόγια στα έργα;
• Πρωτόκολλα τιμής έχουν υιοθετηθεί. Δεν μένει παρά η ενεργοποίησή τους.
• Όχι επειδή το θέμα του Εφετείου είναι το μόνο που «σηκώνει» παραιτήσεις. Τα χουμε πει αυτά.
• Αλλά, πλέον, είναι ώρα να σταματήσει ο εμπαιγμός των Χανίων για μία σειρά προβλημάτων. Που μας προσβάλλουν ως Κρητικούς και ως Χανιώτες με την κατάφορη ….αδικία που επιχειρείται σε βάρος μας σε μια σειρά θεμάτων.

Τελευταία γεγονότα

• Καταγράφουμε ορισμένα από τα τελευταία γεγονότα, ενδεικτικά:
Η διαμονή των Κινέζων στο Ηράκλειο και η …αναχώρησή τους από τα Χανιά.
Η «ύποπτη» πλέον μη έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και η μη δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων (πολιτική βούληση μόνο χρειάζεται εδώ και ένα χρόνο), την ώρα που προωθείται η δημιουργία ετέρου στο Ηράκλειο. Την ώρα που ...βοά ο τόπος ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε συμφέροντα που δεν θέλουν την ανάπτυξη του αεροδρομίου Χανίων το οποίο υπερτερεί σε μέγεθος και εξυπηρέτηση μεγάλων αεροπλάνων αλλά υστερεί σε δομές υποδοχής.
Η μη δημιουργία της υπεσχημένης εδώ και ενάμιση χρόνο εταιρείας ΚΡΗΤΗ Α.Ε για Β.Ο.Α.Κ. και λοιπά έργα υποδομών, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες ότι φρενάρεται η ίδρυσή της επειδή η έδρα «πρέπει» να πάει στα Χανιά. Ανάλογες πληροφορίες υπάρχουν και για την δήθεν συνένωση ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ (με έδρα τα Χανιά), η οποία , επίσης βαλτώνει . Και «προωθείται» η υλοποίηση των έργων μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Η μη προώθηση του έργου σύνδεσης του αεροδρομίου με το λιμάνι της Σούδας.
Το κλείσιμο της μονάδας νεογνών και η αποφυγή οποιασδήποτε συγκεκριμένης άμεσης ενέργειας από τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο όταν ρωτήθηκε στο Ηράκλειο . Επειτα…ήρθαν οι τοπικοαυτοδιοικητικές…μέλισσες! Δηλαδή, το βουητό των επιστολών παρέμβασης ΜΕΤΑ την αυλαία ΤΕΛΟΥΣ της μονάδας.
Την «υπόσχεση» του υπουργού Πολιτισμού και τουρισμού κ. Γερουλάνου- αντιστάσεως μη ούσης μπροστά του – (μετά την αναχώρησή του εστάλη …επιστολή) για παραχώρηση της ιδιοκτησίας των τάφων των Βενιζέλων… στην περιφέρεια Κρήτης !!
Την μη ανακοίνωση επίλυσης από τον κ. Γερουλάνο κανενός από τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τον νομό. Όπως: Δημοτική αγορά, Νεώρια, παλιό τελωνείο, προγραμματική σύμβαση παλιάς πόλης, ποδηλατοδρόμιο, κλειστό κολυμβητήριο, Εθνικό Στάδιο Χανίων .
Ακόμα και η «παραχώρηση» των Αγίων Αποστόλων και της πισίνας του Ξενία, έγιναν χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα. Όλα ήταν «για αρχή» είπε ο υπουργός. «Για να τα συζητήσει ο κάθε Δήμος, να τα συζητήσει η περιφέρεια , να γίνει μια ουσιαστική διαβούλευση …και με βάση αυτό θα πάρουμε τελικές αποφάσεις…»(Χ.Ν. 25-2-11). Δηλαδή τα μισά «περνούν» ιδιοκτησιακά στην περιφέρεια ( τάφοι , Άγιοι απόστολοι και πισίνα Ξενία;» και τα υπόλοιπα (αποκατάσταση μνημείων και αθλητικές δομές) στις καλένδες της μετά …τρόικας εποχής(;).
• Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Αναφερθήκαμε μόνο στα τελευταία.

Αφορμή

Αίτια, λοιπόν, αντίδρασης, πολλά. Αφορμή το Εφετείο. Για να απαιτήσουμε -με πράξεις πλέον- να μας λογαριάζουν. Οι νυν και οι ..επόμενοι κυβερνητικοί. Μια και οι πρώην (όλοι) δεν το έκαναν.
• Θα πάψουμε, επιτέλους, να κλαίμε στα «εκπορθημένα» «τείχη» ως συφοριασμένοι Τρώες;
• Μήπως οι παραιτήσεις –εδώ που φτάσαμε- είναι ο μόνος δρόμος για μια πρώτη δικαίωση ώστε να αρχίσουν να μας παίρνουν ...σοβαρά και για τα υπόλοιπα;
• Αντί για Τρώες, μπορούμε να γίνουμε …Οδυσσείς ;
• Προφανώς αυτό απαιτεί ΡΙΣΚΟ και ..περδικούλα ΚΑΡΔΙΑ από τους πολιτικοαυτοδιοικητικούς.
Θα το κάνουν για τα Χανιά ή θα προτάξουν τα κόμματα και τις παρατάξεις τους; Τα ναι μεν αλλά;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου