Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Οσο μπορείς

΄Περίεργος συνειρμός με το γνωστό ποίημα του Καβάφη"Οσο μπορείς". Αλλά μου συνέβη μόλις τώρα περι-διαβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα και στις ποικιλώνυμες αναρτήσεις ιστοσελίδων στο φβ, τουίτερ και δεν συμμαζεύεται. 
Κυρίως περιδιάβασα τα των κτηρίων του Πολυτεχνείου του οποίου η σύγκλητος ομοφώνησε κατόπιν  και των προειδοποιήσεων της νομικής του υπηρεσίας ότι δεν αντέχει το Πολυτεχνείο μια μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Καθώς θα υπάρξουν νομικές, αστικές ευθύνες και προφανώς και προσωπικοί καταλογισμοί
Επίσης περιδιάβασα τα τραγελαφικά  των μασκών την ώρα που δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν να έχει γενικό lock down ξανά. Βέβαια οι μάσκες έχουν και την άλλη έννοια. Αυτήν του Ιανού. Οχι του μεσογειακού κυκλώνα που μας κατέφθασε. Του άλλου του αρχαίου  διπρόσωπου Θεού.  Πολλή η συνάφεια με τον Ιανό και στο νομό μας. Και ο συνειρμών συνειρμείτω.
 Απλώς επί εποχής Κ. Καβάφη διέφεραν τα "εργαλεία" συνάφειας. Τα οποία τώρα είναι  τόσα πολλά που δύσκολα αποφεύγεται η πολλή  -κατά Καβάφη-"συνάφεια".
Εφ ώ καi συνετάγη η παρούσα δική μου ...συνάφεια (αφού και η απατή μου δεν το αποφεύγει εντελώς...) παραθέτω το υπέροχο ποίημα του Καβάφη:Οσο μπορείς.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου