Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

ΤΩΡΑ, ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά μας προβλήματα



 
Το Πολυτεχνείο μας, η σύγκλητος ομόφωνα και ορθολογικά ανέλαβε σήμερα το μέρος της ΕΥΘΥΝΗΣ που αναλογεί στο ίδρυμα ώστε η συζήτηση στη πόλη, στο δημοτικό συμβούλιο που είναι κυρίως ένα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ όργανο να κατευθυνθεί στα πολλά ζέοντα προβλήματα του δήμου Χανίων και όχι σε ατέρμονες, ατεκμηρίωτες οικονομοτεχνικά και χρηματοδοτικά ιδέες και προτάσεις. 
 
Οι οποίες εάν υπήρχε δυνατότητα να υιοθετούν από το ΠΚ θα προσέθεταν μετά βεβαιότητας ένα ακόμα κτήριο φάντασμα στην παλιά πόλη. Τα παραδείγματα των Νεωρίων, παλιό δημαρχείο κλπ οφείλουν να μας κάνουν σοφότερους. Με την ανακοίνωσή του κάνει πλήρη ιστορική αναδρομή που απαντά σε όλα τα καλόπιστα και κακόπιστα ερωτήματα που έχουν δημόσια τεθεί.
 
 Επίσης δίνει στη δημοσιότητα τα βασικά στοιχεία της σύμβασης ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ των κτηρίων και όχι πώλησης όπως λέγεται. 
Αντί για ένα ακόμα κουφάρι στην Παλιά πόλη τα κτήρια θα αποκατασταθούν και θα επιστρέψουν σε 25 χρόνια στο Πολυτεχνείο.
 Στα βασικά σημεία της σύμβασης περιλαμβάνεται και ότι «η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να επιτρέπει σε συγκεκριμένους χώρους την πρόσβαση στο κοινό χωρίς αντίτιμο» καθώς και ότι «υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας για συνέδρια ή επισκέπτες του Πολυτεχνείου σε χαμηλότερες τιμές».
Εδω το λινκ με την ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου και μια ιστορική διαδρομή για τα κτήρια της Μεραρχίας και όχι μόνο  και τις στρατηγικές  αποφάσεις τους.
https://hania.news/2020/09/17/%CE%A3%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%BC%CF%8C%CF%86%CF%89/?fbclid=IwAR0KV_gAvLGH2IawDnd9k4NeYyQL8sSHPK-f299AaZQvkbP5qTkJqUhKzIg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου