Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2019

Εν ονόματί μας αλλά για πάρτη τους






Απορία Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ : Το συμφέρει το ΚΙΝΑΛ, κόμμα του 6% που θα έπαιζε ισχυρό ρόλο στην διαμόρφωση εξουσίας, να μη θέλει απλή αναλογική;  
·         Γνωρίζοντας ότι δεν θα επανεκλεγούν με τα ποσοστά του 2015 νομοθέτησαν την απλή αναλογική ώστε αναγκαστικά να είναι στην εξουσία 3 και περισσότερα κόμματα. Και ο τόπος ουσιαστικά να μην  κυβερνάται αλλά να ασχολούνται όλοι με τις μεταξύ τους  κομματικές και κυβερνητικές ισορροπίες.
·         Δηλαδή , το συμφέρον του κόμματος υπεράνω του συμφέροντος του τόπου. Το προσωπικό συμφέρον της νομενκλατούρας κάθε κόμματος.
·         Φανερή είναι ήδη από την πρώτη εμπειρία μας με τον «Κλεισθένη» η αβεβαιότητα κυβερνησιμότητας από τον όποιο δήμαρχο και την μειοψηφική ομάδα του.
·         Tι θα γίνει; Είναι φανερό. Η όποια επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να θεσπίσει  νομοθετικά περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπο του δημάρχου ώστε να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι της χώρας. Δηλαδή, θα έχουμε περισσότερο δημαρχοκεντρικούς δήμους από πριν. Επιτυχία! Του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτή.
·         Το ίδιο  επιθυμούν και σε επίπεδο χώρας. Κομμάτι εξουσίας να έχουν στις μεθεπόμενες εκλογές  που θα γίνουν με την απλή αναλογική που ψήφισαν, αν η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία.
·         Και εάν ο Τσίπρας πάρει, με απλή αναλογική, την ηγεμονία της λεγόμενης κεντροαριστεράς θα μπορεί υπό συνθήκες να είναι και πάλι πρωθυπουργός. Και θα πάρει και περισσότερες εξουσίες για να μπορεί να κυβερνά!
·         Το ότι η κυβερνητική αστάθεια, που μπορεί να γίνει και μόνιμη (αιωνίως εκλογές με απλή αναλογική) θα βλάψει ανεπανόρθωτα  την ήδη ασταθή οικονομία της χώρας δεν τους ενδιαφέρει. Το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον τους μόνο τους νοιάζει.
·         Το πόπολο, εξαθλιωμένο οικονομικά, να εξαρτάται από την επιδοματική τους πολιτική για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι ώστε να είναι αδύναμο να αντιδράσει και να τους αποπέμψει.
·         Βενεζουελάνους και βάλε μας θέλουν, εν ονόματι της δημοκρατίας, εν ονόματί μας, αλλά για πάρτη τους.
 Χανιώτικα Νέα 28-6-19


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου