Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018

Για μια ελπίδα ζούμε



Διαβάσαμε χθες  την είδηση ότι σήμερα  θα βρίσκεται  στην Αθήνα ο δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας για  προγραμματισμένες συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου.
·         Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου μαζί με τα κτίριά του,  (ΚΑΕΚ 501503913020) είναι μέσα στα 197 ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο με την γνωστή απόφαση του υπουργού οικονομικών  φέτος τον Ιούνιο του 2018.
·          Για την  μεταβίβαση  αυτή, όπως και για άλλα ακίνητα  ο δήμος Χανίων -μετά την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΚΕ)-  προσέφυγε  στο Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Ο Δήμαρχος Χανίων είχε πει ότι δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης του στρατοπέδου επειδή είναι ενεργό!  Να μην συζητήσουμε τώρα αν είναι ενεργό ή ανενεργό  όπως λέγαμε ώστε να το πάρουμε.
·          Η πραγματικότητα είναι  ότι  υπάρχει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου σ το ΦΕΚ  μεταβίβασης  των  10119 ακινήτων  στο Υπερταμείο.
·         Οπότε προκύπτουν  κάποια «υπαρξιακά» ερωτήματα, όπως :
·         Κανονικά  και με τη βούλα αφαίρεσής του από την μεταβίβαση  στο Υπερταμείο θα ...επιστρέψει στο Υπ. Άμυνας και από εκεί στο Δήμο Χανίων;
·         Δηλαδή με νέο ΦΕΚ ;  
·         Θα  δεχτεί  την «επιστροφή» το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου το οποίο –με τα τωρινά δεδομένα του ΦΕΚ μεταβίβασης- έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο;
·         Η μήπως υπάρχει ένα σχέδιο κυβερνητικών …υποσχετικών  για κάποια ακίνητα  σε όλη τη χώρα; Εκλογές έρχονται. Προσλήψεις γίνονται…
·         Για μια ελπίδα, ζούμε…

Χανιώτικα Νέα -σχόλια 12-11-18



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου