Δευτέρα, Απριλίου 30, 2018

Το …κοκκαλάκι των αντίμετρων!



Η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα  στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται  από το 2019 με την μεγάλη σφαγή συντάξεων, επικουρικών, αφορολόγητου και στα …αντίμετρα  που έχουν ψηφιστεί.
·         Και τώρα που αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ακόμα κι αν αυτές γίνουν τον  Οκτώβριο του 2019 όπως από προχθές λένε οι κύκλοι του Μαξίμου (κακομελέτα κι έρχεται!), ακούμε πάλι από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την «καραμέλα» των αντίμετρων.
·         Φυσικά ακόμα και τα αντίμετρα θα τελούν υπό την αίρεση της σκληρής εποπτείας της τρόικας (ναι θα έρχεται και μάλιστα κάθε τρίμηνο μετά την «καθαρή έξοδο») και της επίτευξης  των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε υπογράψει.
·         Αλλά για να μην παρανοήσουμε ομαδικά, ας δεχτούμε ότι θα εφαρμοστούν αντίμετρα. Σε ποιους;
·         Όχι σ αυτούς που τους κόβουν τις συντάξεις, το επικουρικό και το αφορολόγητο.  Αλλά ως κοινωνικό μέρισμα άλλης κατηγορίας πολιτών! Δηλαδή  στρέφει τις κοινωνικές ομάδες την μία εναντίον της άλλης.
·         Και φυσικά στην τελική μας απο-ισοπεδώνουν  όλους. Έτσι η μόνη «ελπίδα» μας θα καταλήγει κάποια στιγμή να είναι μόνο ένα κόκκαλο κοινωνικού μερίσματος πείνας προς όλους!
Χανιωτικα Νέα 30-4-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου