Δευτέρα, Απριλίου 30, 2018

Δεν περνώ, δεν περνώ




Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του υπολογιστή μας. Να γράφουμε και να ξαναγράφουμε κάθε χρόνο από το τέλος της άνοιξης και μετά  για τα κεντρικά και όχι μόνο πεζοδρόμια των Χανίων που –μεταξύ άλλης βρωμιάς και κινδύνων από υποχώρηση πλακών κλπ- πλήττονται και από την κόλλα συγκεκριμένων δέντρων.
·         Μια κόλλα που  μαυρίζει και κολλά  στα πεζοδρόμια προκαλώντας πάρα πολλά μικρά και μεγαλύτερα ατυχήματα σε μικρούς, μεγάλους και ηλικιωμένους δημότες των Χανίων αλλά και ξένους επισκέπτες μας.
·         Πρόκειται για τα πεζοδρόμια της κεντρικότερης οδού εισόδου –εξόδου των Χανίων της Ανδρέα Παπανδρέου και όχι μόνο.
·         Ήδη περνώντας χθες έξω από τον όμιλο αντισφαίρισης-απέναντι από το ρολόι του κήπου- υπήρξα μάρτυρας μιας φαρδιά –πλατειάς προσγείωσης μικρού παιδιού στον πεζοδρόμιο. Ευτυχώς το κρατούσε η μητέρα του από το χέρι και γλύτωσε τα χειρότερα( η φωτο πάρθηκε μετά την «προσγείωση»).
·         Και μπορεί, οι υπόλοιποι (που περνούσαμε μαζί τους) να μην πέσαμε κάτω. Όμως η κόλλα κόλλησε στις σόλες των παπουτσιών και ψάχναμε  …χόρτο ή πέτρα να τα τρίψουμε για να μην κολλούμε στην υπόλοιπη διαδρομή μας.
·         Αυτό επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι. Έχουμε γράψει και ξαναγράφουμε: Είναι τόσο δύσκολο να  μπαίνει η μηχανική σκούπα πλυσίματος του δήμου να καθαρίζει κάθε φορά που τα πεζοδρόμια γίνονται τόσο επικίνδυνα;
·         Οι υπεύθυνοι καθαριότητας δεν το βλέπουν; Έλεγχοι δεν γίνονται; Θα δοθεί εντολή να καθαρίζονται τα πεζοδρόμια από την κόλλα κάθε φορά που αυτή γίνεται επικίνδυνη;  Σε ποιόν θα χρεωθεί τυχόν ατύχημα;
·          Να σημειωθεί ότι τώρα είναι ακόμα αρχή της …σεζόν. Σε λίγο η κόλλα θα έχει διασπαρεί σε όλο σχεδόν το μήκος των πεζοδρομίων της Παπανδρέου , 8ης Δεκεμβρίου κλπ.
·         Υ.Γ. Φήμες που έλεγαν ότι μπορείς να περάσεις από τα εν λόγω πεζοδρόμια χωρίς συνέπειες τραγουδώντας  «περνώ, περνώ» (εν είδη ...εξορκισμού  της κόλλας που αποκτά φωνή και τραγουδά το «δεν περνάς κυρά Μαρία») δυστυχώς δεν  επαληθεύονται!!!
·         Χανιώτικα Νέα 30-4-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου