Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Ο Κόμπος στο χτένι ή νέα κομποδέματα;







                    Συνεχίζεται το σήριαλ: «καταστηματάρχες εναντίον δήμου Χανίων» σχετικά με την εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα τραπεζοκαθίσματα, ο οποίος εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση.  Η στήλη είχε γράψει σχετικά  στις  21-2-17 με τίτλο «Το συμφέρον της πόλης».
·         Εκεί καταλήγαμε ότι πέραν της δημοτικής αρχής  ψήφισαν τον κανονισμό οι παρατάξεις των κ.κ. Σαρρή, Παπαντωνάκη και Ρίζου αλλά και ατομικά οι κ.κ. Τζήκας και Αρχοντάκης. Εκείνο που σημειώναμε και τονίστηκε και από τους επικεφαλής των παρατάξεων που ψήφισαν τον κανονισμό ήταν ο προβληματισμός εάν η δημοτική αρχή  έχει την πολιτική βούληση και την δυνατότητα να τον εφαρμόσει. «Ψήφισαν όμως για το συμφέρον της πόλης» γράφαμε.«Διότι ο κανονισμός προφανώς έπρεπε να αλλάξει. Αλλά από μόνος του, δεν αποτελεί  έργο . Οψόμεθα εάν εφαρμοστεί» http://www.haniotika-nea.gr/to-simferon-tis-polis/
·         Κατ’ αυτάς, λοιπόν, μετά την έγκριση του κανονισμού και ενώ είναι επί θύραις (όπως λέει η δημοτική αρχή) η εφαρμογή του, συνεχίζεται και εντείνεται η παλιά και αποδοτική εδώ και χρόνια μέθοδος δημόσιων επιστολών και παρεμβάσεων των καταστηματαρχών ώστε να αρχίσει ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων (συναινετικών λένε)  ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία. Και φυσικά ο ψηφισθείς κανονισμός να πάει …περίπατο.
·         Παλιά και αποδοτική η μέθοδος, όπως γράφουμε. Διότι, αναβάλλουμε, αρχίζει η τουριστική περίοδος,  κατά την οποία «διαβουλευόμαστε» και του χρόνου…ποιός  ζει και ποιος πεθαίνει που λέει ο κ. Ζουράρις.
                                        Ο κόμπος
·         Διαβούλευση έγινε. Και κατέληξε στον κανονισμό. Μην τα ξαναλέμε. Το θέμα είναι εάν θα εφαρμοστεί.
·         Αυτός είναι ο κόμπος!
·         Στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, λοιπόν,  καθημερινά  μαίνεται πλέον ένας ακήρυχτος πόλεμος  επιστολών  μέσα από τις οποίες  καταστηματάρχες ζητούν νέα διαβούλευση, απειλούν,  επικαλούνται αδικίες κλπ κλπ.
·         Με τον αντιδήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχ. Βλαχάκη  να απαντά σε πολλές απ’ αυτές. Εξηγώντας και τα όσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει καταθέσει για το ιστορικό,  την τελική απόφαση του ΣτΕ και τον κανονισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και εγκρίθηκε προ μηνός από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
·         Εδώ να θυμίσουμε ότι παλιά, επί δημαρχίας Σκουλά, ο τότε δήμαρχος ανέλαβε και κατεδάφισε αυθαίρετες κατασκευές γύρω από την Δημοτική αγορά. Υπήρξαν αντιδράσεις. Αλλά η ιστορία τον δικαίωσε.
·         Εδώ, είμαστε, λοιπόν, και με τις αυθαίρετες κατασκευές στο ενετικό λιμάνι. Και στο  παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί (όπου ήδη απομακρύνθηκαν τέτοιες κατασκευές και θα γράψουμε στην αυριανή στήλη).
·         Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!
·         Το ζήτημα είναι, θα… χτενιστούμε, αυτο-καλλωπιζόμενοι, επιτέλους ως πόλη;
·         ΄Η για αντιπολιτευτικούς λόγους κάποιες δημοτικές παρατάξεις και για προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα ή ακόμα -ακόμα και κομματικοπολιτικές λογικές κάποιοι  άλλοι, θα καταφέρουν να συνεχιστούν
·    


     τα…κομποδέματα ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου