Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Νερό στο κρασί των συμφερόντων τους ΟΛΟΙ




Συνεχίζοντας τις σκέψεις μου ( σχετικά και με τις ειδήσεις των σημειώσεών μου ) κάτι ακόμα:

Οι πρώτες πληροφορίες, σχετικά με την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας-σωτηρίας, έλεγαν ότι την πρόταση για αλλαγή και πρωθυπουργού την έκανε ο κ. Σαμαράς.

Τώρα ακούγεται ότι ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό, μπορεί να έχει σημασία για τα κόμματα . Για το ποιος πήρε ποια πρωτοβουλία. Ελπίζουμε να μην «κολλήσουμε» σ αυτό.

Για την κοινωνία έχει σημασία να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ στο εσωτερικό (νόμοι, θεσμικές αλλαγές πέραν του μεσοπρόθεσμου) και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ στην ΕΥΡΩΠΗ .

Να βάλουν νερό στο κρασί των συμφερόντων τους οι πολιτικοί μας . Να βάλουν νερό στο κρασί τους και οι Ευρωπαίοι. Είμαστε εταίροι

Αρα ή βρίσκουμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ λύσεις μαζί ΤΩΡΑ ή χάνουν κι αυτοί πολλά. Πολιτικά και οικονομικά.

Μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, εθνικά και ευρωπαϊκά, μπορεί να μας δώσουν πίστωση χρόνου ώστε να πληρώσουμε μεν αλλά να μην βουλιάξουμε και να απαλλοτριωθούμε δε. Ως χώρα, ως κοινωνία. Ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!

Υ.Γ. Θεωρώ λογική και θετική την πρόταση για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής αλλά και με κάποια μεσοπρόθεσμη θητεία ώστε να προχωρήσουν και οι απαραίτητες αλλαγές που χρειαζόμαστε ως χώρα. Χρόνο για πολυτέλειες πολωτικών εκλογών, και –ίσως -και ακυβερνησίας, δεν έχουμε, νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου