Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Το πρόβλημά μας είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ .




Για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα (το οφείλουμε στον εαυτό και στον τόπο μας) να παρατηρήσουμε ότι, παρ όλα όσα συνέβησαν, ίσως να υπάρχουν κάποιες αμυδρές ελπίδες με την … πολιτικά «εκβιαστική» ανάθεση του υπουργείου των οικονομικών στον κ. Ευαγ. Βενιζέλο.

Διότι, ναι μεν –και αυτός- επέλεξε να συμφωνήσει για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο «ΟΛΟΝ» ΠΑΣΟΚ αλλά και στην πρωθυπουργία της χώρας (αλλιώς θα του απέδιδαν την πτώση της κυβέρνησης μετά τις χθεσινές παραιτήσεις δικών του βουλευτών).
Εν τούτοις, ας αφήσουμε και μία μικρή χαραμάδα …φωτός. Μια ελπίδα.
Ότι , ταυτόχρονα, με την «διασφάλιση» των δικών του φιλοδοξιών στο ΠΑΣΟΚ ΙΣΩΣ προσπαθήσει και ΙΣΩΣ καταφέρει να δημιουργήσει κάποια νέες προοπτικές για τον τόπο και τους πολίτες .
Ίσως καταφέρει να ξεφύγουμε,λίγο (κι αυτό επιτυχία θάναι) από αυτήν την ΤΩΡΙΝΗ μαυρίλα και τα εφιαλτικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου.
Πώς ; Με το να καταφέρει –τώρα με την συμμετοχή του στα φόρουμ της Ευρώπης- να πετύχει μία άλλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευρωπαϊκή ΛΥΣΗ στο πρόβλημα της Ελλάδας.
Το οποίο δεν είναι μόνο οικονομικό Είναι –όπως φάνηκε –κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Έχουμε έλλειμμα πολιτικών ηγεσιών.
Οι ευρωπαίοι αλλά και οι πέραν του Ατλαντικού «καίγονται» περισσότερο –ίσως- από εμάς, εάν χρεοκοπήσουμε ΤΩΡΑ. (σε 2 χρόνια θα έχουν βρει τρόπους να μην τους αγγίζει το πρόβλημά μας που θάχει και χειροτερέψει).
Αυτό είναι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ διαπραγματευτικό όπλο για να αιτηθούμε ΤΩΡΑ πολιτική λύση
Επειδή ο Βενιζέλος έχει και ένα πολιτικό βάρος (δεν είναι και ο «κηπουρός»- yesman Παπακωσταντίνου) αλλά και μια , αναγνωρισμένη ιδιοφυία.
Να δούμε , λοιπόν, εάν μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει αυτά τα δυο «προσόντα» του, ΑΜΕΣΑ, στο εξωτερικό. Βοηθώντας την χώρα. (Όχι ότι δεν θα πληρώσουμε. Αλλά να γίνει με άλλους όρους, μέτρα και παροχή πραγματικού και πολιτικού χρόνου για να τα καταφέρουμε).
Δημιουργώντας ελπίδα στην κοινωνία.
Ας αφήσουμε, ένα μικρό…πολύ μικρό (είναι αλήθεια) παράθυρο ελπίδας. (Ελπίδας , γράφω, όχι αισιοδοξίας… Αλίμονο. Έχουμε τόσες φορές διαψευστεί).
Κι αυτό , επειδή το πρόβλημά μας είναι -κυρίως- ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ μπορεί να λυθεί. Εθνικά και ευρωπαϊκά.
Τότε μόνο θα βρεθούν καλύτερες λύσεις και για το οικονομικό. Το οποίο, όντως. είναι τραγικό, επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου