Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2021

Άραγε , επήραμε , επήραμε φλουρί «Κωνσταντινάτο»;


 


Διαβάσαμε χθες  στην ιστοσελίδα Hania.News που κοινοποίησα εδώ τα σχετικά με την τεκμηριωμένη και σωστή –για όσους είχαν παρακολουθήσει το θέμα τους τελευταίους 17 μήνες- τοποθέτηση του κ.Γρηγόρη Αρχοντάκη στο Δ.Σ Χανίων σχετικά με το πρώτο σκέλος της εισήγησης του δημάρχου για αγορά του οικοπέδου της ΑΒΕΑ και τον εκνευρισμό που αυτή προκάλεσε στον δήμαρχο ώστε να τον αποκαλέσει λαϊκιστή. Παρ’ ότι η παράταξη του κ Αρχοντάκη άσκησε δριμεία κριτική, ωστόσο ψήφισε -«πειθαναγκαστικά» και με τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, υπέρ της αγοράς  καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή για ελεύθερο χώρο.

·          Ωστόσο έχει ιδιαίτερη αξία να συνδεθεί το πρώτο σκέλος της απόφασης με το δεύτερο που αφορά στην δωρεά προς το δήμο Χανίων 400.000 ευρώ  της  επενδυτικής εταιρείας  Dimand που κτίζει ξενοδοχεία δίπλα .

·         Υπέρ των επενδύσεων είμαστε. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει την δημοσιογραφική έρευνα για τα ερωτήματα που προκύπτουν από την περαιτέρω αδειοδότηση της επένδυσης και της τύχης των πεζοδρόμων και άλλων θεμάτων που θα  τυχόν θα ανακύψουν  σχετικά με την ανάγκη ή όχι… αναθεώρησης του… αναθεωρημένου σχεδιασμού του 1995 για το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο.

·         Η δημοσιογραφική αξίνα του Παντελή Γιαϊτση έσκαψε μέχρι και τα GIS στο google και βρήκε τι προβλέπεται για το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο σύμφωνα με την  αναθεώρηση του 1995!

·         Από την έρευνα αυτή προκύπτουν αβίαστα  8  ενδιαφέροντα λογικά ερωτήματα . Κάποια απ’ αυτά μάλιστα τέθηκαν και από την δημοτική σύμβουλο της παράταξης Αρχοντάκη. Την δικηγόρο κυρία Νίκη Αποστολάκη, η οποία- ειρήσθω εν παρόδω- θεωρούμε-  και όχι μόνο εμείς αλλά πολλοί συμπολίτες μας -ότι αποτελεί κόσμημα για το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για το άρτιο, λογικό και κατανοητό  τρόπο με τον οποίο  τοποθετείται πάντα. Η απάντηση του κ. δημάρχου βέβαια στα ερωτήματά της  ήταν …στρίβειν δια του αρραβώνος των …τεχνικών λεπτομερειών και της προσωπικής επίθεσης και πάλι!

·         Ανάλογα ερωτήματα και επιφυλάξεις-από άλλη σκοπιά έθεσε βέβαια και ο π. δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας. Ως προς το δεύτερο σκέλος δε , δηλαδή την ξαφνική  δωρεά  της εταιρείας Dimand  είδαμε και διαβάσαμε ότι αποχώρησε η παράταξη Αρχοντάκη προφανώς διαχωρίζοντας την θέση της και απείχαν τόσο η παράταξη του κ. Βάμβουκα όσο και του κ. Ρίζου.

·         Που σημαίνει ότι τα ερωτήματα που «βασανίζουν» το προωθημένο ρεπορτάζ του του parakritika.gr  τίθενται από την απλή λογική.

·         Όσοι θέλουμε να έχουμε γνώση και άποψη λοιπόν ας τα διαβάσουμε. Γιατί η γνώση είναι η δύναμη των πολιτών. Μόνο μ’ αυτή πρέπει και μπορούμε να κρίνουμε την όποια εξουσία μας.

EΕδω το ρεπορταζ του parakrtika.gr

 

https://www.parakritika.gr/pirame-to-oikopedo-stin-proin-avea-kai-tora-ti/

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου