Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Ροζ ;




Μα, τι προφήτης αυτός ο ΑΡΚΑΣ





Διαβάζω διάφορες απόψεις για τον αυριανό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ιδιαίτερα στο δήμο Χανίων.
Ο Ραν ταν πλαν και τα ζωάκια της στήλης, όπως και το περασμένο Σάββατο εν όψει της πρώτης δημοτικής κάλπης καταθέτουμε πάλι τις απόψεις-επισημάνσεις μας.
·         Ξεκινάμε με όσα κοσμητικά επίθετα περί ψευτών, γουναράδικων και όχι μόνο  ακούσαμε να εκτοξεύονται χθες Πέμπτη 30-5-19 στο τηλεψηφιακό debate του Chanialivetv.gr, μεταξύ Παπαδογιάννη-Σημανδηράκη. Δηλαδή, από τους δυο υποψηφίους που-εν τούτοις- ισχυρίζονται  ότι πράγματι θα πρέπει λόγω "Κλεισθένη" να συνεργαστούν στο δήμο Χανίων. Και θα το …κάνουν!(;;)
·         Άρα, είναι βέβαιο το μπάχαλο που θα ακολουθήσει στο δήμο Χανίων από 1η Σεπτεμβρίου ή και ...νωρίτερα -τουλάχιστον μεταξύ των δύο. Όποιος κι αν επικρατήσει. Αλλά κυρίως εάν επικρατήσει ο δεύτερος σε ψήφους και ποσοστό.
·          Ο πρώτος έχει φανερή στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και ο δεύτερος φανερή πλέον (οι αριθμοί λένε ότι την είχε από την πρώτη Κυριακή για να αποκλειστούν άλλοι )στήριξη από το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Την οποία μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχει αποκηρύξει. Κάτι που έκαναν άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και στα Χανιά.
·         Με την βοήθεια του "Κλεισθένη" και αφού ο πρώτος  έχει 13 δημοτικούς συμβούλους και ο έτερος 9 μόνο (στους 25 που χρειάζονται για πλειοψηφία) το "κούγκι" θα είναι η …καθημερινότητα στο δήμο Χανίων. (Αλήθεια μήπως αυτό εννοούν όταν λένε ότι θα δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα …καθημερινότητας του δήμου Χανίων!;)
·         Μεταξύ των επιχειρημάτων που ακούστηκαν ήταν, από μεν τον κ. Παπαδογιάννη ότι ο κ. Σημανδηράκης –σύμφωνα και με προεκλογική καταγγελία του νυν δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα- δεν πέρασε ούτε μια φορά στα περασμένα πέντε χρόνια το κατώφλι του δήμου Χανίων!! Αλλά επίσης και το γεγονός ότι ως περιφερειακός σύμβουλος  του κ. Αρναουτάκη ήταν …ανύπαρκτος για εννέα χρόνια.
·         Ο δε κ. Σημανδηράκης ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη Κυριακή υπήρχε στήριξη στον κ. Παπαδογιάννη από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη(αλήθεια είναι και ήταν και είναι –εκτιμούμε- πολιτικό λάθος) και τώρα αποδεικνύεται ψεύτης αφού ισχυριζόταν το αντίθετο!  Και, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπαδογιάννης εκπροσωπεί το παλιό, το φθαρμένο, τις παλιές αντιλήψεις ενώ εκείνος τις νέες, ηλικιακά και προοδευτικά(!)
·         Με δεδομένες τις έδρες που καταλαμβάνουν οι 8 συνδυασμοί  στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και τις φανερές πλέον κομματικές γραμμές που φαίνεται να επικρατούν, φαίνεται καθαρά  ότι δικαιώνεται δυστυχώς αυτό που προεκλογικά είχαμε γράψει στη στήλη το περασμένο Σάββατο 25-5-19 με τίτλο: «Διακύβευμα το χανιώτικο δημαρχιακό “τιμόνι”». Εκεί, με βάση την κοινή λογική, αναλύαμε μαζί με τα ζωάκια της στήλης και τον Ραν ταν πλαν ότι είχαμε ευθύνη εμείς οι ψηφοφόροι να επιλέξουμε από την πρώτη Κυριακή: Όχι τους συγγενείς και  φίλους μας που θα μπορούσαν να γίνουν άξιοι δημοτικοί σύμβουλοι (τέτοιοι υπήρχαν σε όλα τα ψηφοδέλτια) αλλά τους δυο «μονομάχους» του δεύτερου γύρου. Έτσι ώστε να υπάρχει από την αρχή μια βάσιμη προσδοκία ότι παρά τις τρικλοποδιές του «Κλεισθένη» (και έχει πάρα πολλές που θα τις μάθουμε …παθαίνοντας) οι δυο μονομάχοι της Κυριακής θα μπορούσαν να «βρουν» κοινούς τόπους συνεργειών όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
·         Καταλαβαίνουμε όλοι τις αιτίες που αυτό δεν προσδοκάται να συμβεί τώρα. Αφού εκτός από τις προσωπικές πικρίες θα παίξουν ρόλο και οι κομματικές δεσμεύσεις εκατέρωθεν  αλλά και -πολύ σημαντικό- οι μελλοντικές στοχεύσεις των μονομάχων για την  συνέχιση της παρουσίας τους στην τοπική-αυτοδιοικητική- περιφερειακή  και κεντρική πολιτική σκηνή. Σκαλοπάτι ο δήμος Χανίων.
·         Άλλωστε , όπως προαναφέραμε, οι  μοναχικές εμφανίσεις στα ραδιόφωνα και η ψηφιακή τηλεμαχία που είδαμε (γράφεται απόγευμα της Παρασκευής η στήλη)  κάθε άλλο παρά ελπίδες συνεργειών δημιουργεί. Το χάσμα, μετεκλογικά, θα είναι μεγαλύτερο.  Με δεδομένες δε και τις διαφορετικές στοχεύσεις  όλων των άλλων συνδυασμών  τα πράγματα στο δήμο Χανίων θα βαίνουν … σπεύδοντας βραδέως. Οι δε φανερές πλέον παρεμβάσεις των κομμάτων  θα επιτείνουν τις προσωπικές αντιθέσεις  όχι μόνο των επικεφαλής αλλά και καθενός δημοτικού συμβούλου χωριστά. Καθώς καθένας από αλλού ξεκίνησε ίσως αλλά αλλού η …ζωή και η ψήφος θα τους πάει!!
·         Αυτά όλα βεβαίως, εν όψει της αυριανής ψήφου,  δημιουργούν εύλογη σύγχυση-  στους ψηφοφόρους του δήμου Χανίων. Αφού, ουσιαστικά, μας καλούν να ψηφίσουμε αν ο δήμος Χανίων θα έχει –λέει- την Κυριακή στον Ελλαδικό χάρτη φιλελεύθερο μπλε χρώμα ή εάν έχει ένα απροσδιόριστο, ένα ασαφές προοδευτικό(;!) πρόσημο.
·         – Δηλαδή, Ραν ταν πλαν; 
 «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει…Ροζ»
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό είχε γραφτεί το απόγευμα. Αυτή την ώρα(λίγο πριν τα μεσάνυχτα) υπάρχει σε εξέλιξη debate των δυο υποψηφίων στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης . Εκτιμώ ότι οι νέες "αντιλήψεις" στο δήμο Χανίων αποκαλύφθηκαν δυσάρεστα  στο σημερινό Debate με την γλώσσα του σώματος και του προσώπου μαζί με τον λόγο φυσικά. Ο καθένας ότι προσλαμβάνει. Και αυτή την Κυριακή βέβαια (με άλλους όρους  πια) παραμένει" Διακύβευμα το χανιώτικο δημαρχιακό “τιμόνι”» Τέθηκε μάλιστα και ως ερώτημα από τον δημοσιογράφο και -δυστυχώς- απαντήθηκε μονομερώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου