Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2018

Ποιος θα είναι υπεύθυνος;




 Άγιοι Απόστολοι. Το λιμανάκι που «βλέπει» προς Καλαμάκι. Δίπλα στο μυχό υπάρχει δεκαετίες ολόκληρες μία ξύλινη σκάλα η οποία «πατά» στο τσιμεντένιο μπεντένι δίπλα στην  άσφαλτο. Ο μοναδικός τρόπος για να κατέβεις στη θάλασσα σε εκείνο το σημείο.
·       
   Η υποχώρησή του εμφανής από το χειμώνα. Κίνδυνος  σοβαρού ατυχήματος  για όσους καθημερινά την ανεβοκατεβαίνουν χειμώνα -καλοκαίρι. Και είναι πολλοί. Μαζί και οι χειμερινοί κολυμβητές. Πέρασε κι ο χειμώνας, ήρθε η άνοιξη, ήρθε το καλοκαίρι. Το χαλασμένο σκαλοπάτι (από διάβρωση ;) συνεχίζει να χρησιμοποιείται από όλους. Λουόμενους και περιπατητές.
·          
      Δεν έχει πέσει στην αντίληψη κανενός αρμοδίου του δήμου Χανίων; Τόσοι συναρμόδιοι(τεχνική υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητος κλπ) υποτίθεται ότι ελέγχουν την ασφάλεια των –έστω- υποτυπωδών δημοτικών υποδομών στο χώρο.
·       
      Σε μία εβδομάδα ξεκινούν  σ’ αυτό το λιμανάκι και μαθήματα κολύμβησης για παιδιά.Ηλικιωμένοι αλλά και όλων των ηλικιών πολίτες και επισκέπτες έρχονται για το μπάνιο τους. Όλοι εν δυνάμει κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.
·        
      Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν συμβεί ατύχημα;
·          
Καμιά εργολαβία (έστω τύπου οδού Κυδωνίας με μπαλώματα-και δηλώσεις) «παίζει» να γίνει και σ’ αυτό το σημείο;  Είτε να το φτιάξουν είτε να το κλείσουν ως επικίνδυνο.
·         Κύριε ελέησον, πλέον.


Χανιώτικα Νέα 13-6-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου