Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

Kings Park Perth Australia Επαρχιώτικη …μοναξιά σ ένα απέραντο πάρκο


Επίσκεψη την Κυριακή 7-2-16 στο Kings Park και Botanical garden που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Perth . Ένα τεράστιο πάρκο, το μεγαλύτερο του κόσμου μέσα σε πόλη μεγαλύτερο από το central park της Νέας Υόρκης .
Υπέροχη θέα κάτω στην πόλη του Πέρθ, τον ποταμό Swan, και την επιχειρηματική περιοχή του κέντρου( central business district in Perth) με τους ουρανοξύστες . Τεράστια τα μεγέθη. Κόσμος  ,οικογένειες, παιδιά ξαπλωμένοι  στο γκαζόν.    
                 
                                       H μοναξιά του πλήθους!

Και μέσα σ’ολη αυτή την κοσμοπλημμύρα και την απεραντοσύνη εσύ , να νοιώθεις μια περίεργη αίσθηση, σαν μοναξιά. Το καλοσκέφτηκα και κατάλαβα ότι ήταν νοσταλγία . Αναζήτηση του δικού μας Ελλαδικού και κυρίως Κρητικού- Χανιώτικου χώρου. Του μικρού , του Μέγα. Που σε κάνει να νοιώθεις δικό σου το χώρο γιατί τον …ελέγχεις οπτικά . Γιατί την ίδια στιγμή βλέπεις τη θάλασσα και το βουνό σε αποστάσεις …ανθρώπινες. Και σε κάνουν να νοιώθεις δύναμη και δυνατότητα να ορίζεις  την ζωή σου.
Φυσικά, υπάρχουν άλλα καλά. Όπως ότι ζεις σε μια χώρα που ξέρεις τι σου ξημερώνει και αύριο και μεθαύριο και στο μέλλον.
Ενώ στην Ελλάδα μας όλα πλέον είναι ρευστά. Αυτά όμως θα τα ξαναπιάσουμε-Θεού θέλοντος- όταν επιστρέψω.
                                        Μνημεία πεσόντων

Τώρα επιστρέφω σε μικρή περιγραφή και φωτογραφίες δικές μας αλλά και κάποιες από την ιστοσελίδα του πάρκου γιατί η δική μου μηχανή δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.
Μέσα υπάρχουν  επιβλητικά μνημεία για τους πεσόντες στο πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Διατηρούνται ευλαβικά και με την φωτιά να καίει συνεχώς για να μην ξεχνάμε, ‘όπως λέει η επιγραφή.
Ο αχανής χώρος είναι μίγμα από πάρκο με γκαζόν, δέντρα και βοτανικό  πάρκο.  Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που δημοσιεύονται στο σχετικό  ημερολόγιο του πάρκου στην  ιστοσελίδα του  και πολλές δραστηριότητες επιστημονικές, τέχνης και λόγου,  θεάτρου και μουσικές. (Προγραμματισμένες για ένα χρόνο! Όχι τελευταία στιγμή…άρπα κόλλα αιγίδες κλπ.)
Ξεναγήσεις (με εισιτήριο) υπάρχουν καθημερινά.
Το πάρκο βρίσκεται στον βουνό Ελίζα  όπου, όπως μας πληροφορεί σχετική πινακίδα, παλιότερα οι ντόπιοι κυνηγούσαν καγκουρό.
Καθημερινά κατακλύζεται από εκατοντάδες επισκέπτες που ξαπλώνουν στο γρασίδι και κάνουν Πικ ΝΙΚ με τις οικογένειές τους . Ωστόσο είναι πεντακάθαρο καθώς υπάρχουν αυστηροί κανόνες και ειδική μέριμνα.
Οι πρώτες  φωτο είναι δικές μου και οι 5 τελευταίες από την ιστοσελίδα του πάρκου.
Σας αγαπώ και σας χαιρετώ   από το Πέρθ της μακρινής Αυστραλίας. Πολύ μακρινής όμως. Γεωγραφικά. Καθώς, ευτυχώς, υπάρχει το διαδίκτυο και το skype για να βλέπω –τουλάχιστον- τα παιδιά μου.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου