Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

«Βλέπω» και …το μυστρί
Διαβάστε και την είδηση και την ίδια την υπουργική απόφαση. Αλλά και το εξαιρετικό και το…επικοινωνιακό σερβίρισμα μέσω της συνέντευξης.
Ότι, δηλαδή, η απόφαση αυτή (διαβάστε την όλη στο flashnews.gr) αποτελεί το πρώτο βήμα για την ΕΞΕΥΡΕΣΗ χρημάτων για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων.------
• Δόξα τω Θεώ !Διότι, αφού η απόφαση αναλύει ακόμα και το …..οργανόγραμμα στελέχωσης του νέου Κέντρου Υγείας (!!) και τις πηγές κάλυψης των λειτουργικών εξόδων δεν μπορεί να είναι η συνήθης αμετανόητη πολιτική πρακτική προεκλογικών αποφάσεων. Η οποία βοηθά και το ΠΑΣΟΚ (εν όψει εκλογών ) και την δημοτική αρχή.
• Τόσο αληθοφανής; Α, πα, πα, πα, πα.

Σοβαρός σχεδιασμός

• Πρόκειται για σοβαρό σχεδιασμό κι ας χώρεσε σε μία σελίδα. Εξ άλλου δεν αποκλείεται να επισυνάπτεται και κάποια μελέτη της ΔΕΠΑΝΟΜ από κέντρο υγείας αστικού .Το πανομοιότυπο του οποίου θα κάνουμε τοποθετήσουμε σε τμήμα του συγκεκριμένου χώρου του παλιού νοσοκομείου. Άλλωστε εντάσσεται και στο ΕΣΠΑ.
• Κάποιοι θα πουν :Ξέρετε πόσα έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και μετά ...αποτάσσονται ; Για πολλούς και διαφόρους λόγους; Μεταξύ αυτών κι επειδή η μελέτη …σκοπιμότητας ήταν … αμιγώς πολιτικό πυροτέχνημα;
• Κακίες ! Άπιστοι Θωμάδες. Αυτά πάνε , τελείωσαν. Τώρα λένε μόνο αλήθειες οι πολιτικοί μας. Και, όπου νάναι, θα το δείτε. Θα το φτιάξουμε το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.


Λεφτά υπάρχουν

• Έπειτα, το υπουργείο Υγείας έχει χρήματα με τόσα που εξοικονομεί . Και καλύπτει και το Γενικό νοσοκομείο Χανίων.
• Δεν το διαπιστώνετε καθημερινά όταν το επισκέπτεσθε για δικούς σας λόγους υγείας ή για να δείτε φίλους;
• Έχει, έχει το νοσοκομείο μας. Έχει γιατρούς , νοσηλευτές ,φάρμακα , υγειονομικό υλικό, αξονικό, μαγνητικό …Τα πάντα , όλα!
• Άσχετη παρένθεση-ερωτηματικό που προέκυψε συνειρμικά με την αναφορά χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ: Με τον αξονικό-μαγνητικό τομογράφο που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μέχρι τον Δεκέμβριο που (2011) θα ήταν σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τι απέγινε; Εγκαταστάθηκαν ; Κλείνει η παρένθεση.

Νάτο, νάτο…


• Ο Ραν ταν πλαν , βέβαια,(με την τεράστια ευφυΐα που διαθέτει)στέκεται πολύ στην σημερινή είδηση : Ότι, δηλαδή, βάσει αυτής της υπουργικής απόφασης θα βρούμε από κάπου λεφτά για να ρίξουμε το παλιό νοσοκομείο.
• Καμιά 500.000 χιλιάρικα χρειάζονται. Μια εργολαβία στο άψε σβήσε.
• Ε, κι αν δεν βρούμε χρηματοδότηση, δεν πειράζει. Αξίζει τον κόπο να τα διαθέσει ο δήμος Χανίων από ιδίους πόρους. Διότι εδώ διακυβεύεται η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας. Το οποίο, νάτο! Αποφασίστηκε να γίνει. Σχεδόν βλέπουμε «οραματικά»(μέσω της απόφασης των τριών υπουργείων) τους γιατρούς και το προσωπικό που το στελεχώνουν. Ακόμα και τον βαθμό που θα έχουν οι προϊστάμενοι των κλινικών. Δεν πρόκειται για απλή εικασία με την οποία θα ζητήσουν την έγκριση της δαπάνης από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Όχι, καλέ. Είναι τόσο αληθινό όσο και η εικόνα που εγώ βλέπω. Τον (όποιο) δήμαρχο Χανίων (εκεί στο μέλλον) με το …μυστρί να θέτει τον θεμέλιο λίθο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου