Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Είναι μία κάποια...λύση

Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται και λύση δεν διαφαίνεται η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε σήμερα στην Βουλή μία πλατφόρμα συμφωνίας 5 σημείων προς όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ που έχει δηλώσει ότι δεν θέλει την παραμονή μας στην ΕΕ).

Προκειμένου την Κυριακή που κρίνονται πολλά για την χώρα μας να διεκδικήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ , αυτά τα βασικά τουλάχιστον.



Δηλαδή, ότι παραμένουμε στην ΕΕ και στο ευρώ με όρους εθνικής κυριαρχίας, ότι θα παλέψουμε για να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, ότι θα εγγυηθούμε καταθέσεις τραπεζών και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι θα κάνουμε ότι χρειάζεται για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.



Τώρα , την ωμέγα έστω στιγμή, νομίζω, ότι και η προσωρινή –έστω-«συναίνεση» όλων των «βαρβάρων» είναι μία κάποια λύση. Αντί να περιμένουμε …δειλοί και άβουλοι αντάμα.



Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι πίσω από την πλατφόρμα αυτή κρύβονται κυβερνητικές σκοπιμότητες. Να δεχτούμε ότι κρύβονται.

Ε, και; Την ώρα που πνίγεσαι, διαλέγεις ποιος θέλεις να σε σώσει; Αυτό θα το λύσουμε όταν ψηφίσουμε. Εάν έχουμε νου. Εάν γίναμε σοφότεροι μετά τα όσα μας συμβαίνουν.


Είναι πολύ, όμως, να συμφωνήσουν λίγο πριν την καταστροφή μας (γιατί αυτό αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή και τις επόμενες μέρες ) όλα τα κόμματα (ή να καταθέσουν έστω κάποια ακόμα πρόταση ή να ζητήσουν κάποια διαφοροποίηση της πλατφόρμας) να παραμείνουμε στην ΕΕ με όρους εθνικής κυριαρχίας;

Είναι πολύ, να συμφωνήσουν να πετύχουν εγγύηση καταθέσεων και -προσέξτε- να ζητήσουν για την όποια λύση-κούρεμα, εγγύηση των ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή των συντάξεων)

Είναι πολύ, να ζητήσουν ενωμένοι την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;



Ναι. Μόνος του ο πρωθυπουργός είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Δεν τα κατάφερε. (Το αντίθετο. Τα μούσκεψε, επιεικώς)Δεν περιμένουμε να καταφέρει τίποτα.

Ούτε καν την εγγύηση των ασφαλιστικών ταμείων και την παραμονή μας στο ευρώ με όρους εθνικής κυριαρχίας.



Λοιπόν; Να τον αφήσουμε να πάει μόνος, να πνιγεί και να πνίξει κ ι εμάς για να το ...αποδείξουμε;

Και ποιός θα πληρώσει το. ..μάρμαρο της απόδειξης;

Μήπως εμείς και μόνο; Οι μισθοί, οι συντάξεις, ο ιδιωτικός τομέας ; Μήπως αυτό θα σημάνει την ολοκληρωτική μας εξόντωση –εξαθλίωση;

Θα πτωχεύσουμε και θα έχουμε και ξένη κυριαρχία.

Αυτό θέλουν τα κόμματα;

Για μια χούφτα ...ψήφους; Για την ...καρέκλα των αρχηγών των κομμάτων και την …πιθανή καρέκλα της εξουσίας;

Φαίνεται , ναι. Επειδή , πλην του Καρατζαφέρη που –έθεσε όρους- οι άλλοι επιτέθηκαν στην κυρία Διαμαντοπούλου.

Και τώρα ; Τι κάνουνε; Περιμένουν τον…κοντό ψαλμό, αλληλούια, της (Κυριακάτικης) χρεοκοπίας μας;

Μήπως θα περιμένουν, μετά, και τα δικά μας( προς μηδίσαντες προ της καταστροφής)... αλληλούια;

Κούνια που τους κούναγε. Αλληλούια!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου