Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021

«Δέχομαι ότι … «υπάρχει» ρίσκο»!




 

 

 

Δέχεστε το ρίσκο; ρώτησε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόϊτερ τον κ. Τσίπρα στην προχθεσινή του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ , σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας από τον συνωστισμό του συλλαλητηρίου. «Βεβαίως και το δέχομαι» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

·          Δηλαδή, να γίνει το συλλαλητήριο και γαία πυρί μιχθήτω. Η καλύτερή του να διασπαρεί περισσότερο ο ιός να αρρωστήσουν βαριά και να πεθάνουν άνθρωποι, να φρακάρει το ΕΣΥ που δεν έφτιαξε επί 4,5 χρόνια και τώρα ζητά να ήταν έτοιμο από... πέρυσι!

·        Έτσι  ώστε να κατηγορεί την κυβέρνηση για την ...παγκόσμια πανδημία!

·        Επιχειρώντας  χθες  στη Βουλή να συμμαζέψει τον αυθόρμητο …απανθρωπισμό του επανήλθε κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των  δηλώσεών του.

·        Παρένθεση : Θυμηθείτε  εκείνα τα γέλια(!!!) που έκανε στην πρώτη του συνέντευξη ως πρωθυπουργός- πάλι στον κ. Σρόϊτερ- διηγούμενος ότι την πρώτη φορά που κτύπησε το τριψήφιο τηλέφωνό του όταν έγινε πρωθυπουργός ήταν για να τον πληροφορήσουν για τον θάνατο 2 Ελλήνων πιλότων από την πτώση ενός F16! ….Χαχαχά!.. γελούσε! Δείτε σ αυτήν την δ/νση την είδηση και το απόσπασμα εκείνης της συνέντευξης https://www.iefimerida.gr/politiki/o-alexis-tsipras-afigeitai-tin-ptosi-enos-f16 

·         Λοιπόν και προχθές, απαντώντας στον δημοσιογράφο κ. Σρόϊτερ, πάλι γέλασε! Και δικαιολογούμενος γελώντας, είπε: «Θα απαντήσω αλλά απλά γελάω αν και είναι πολύ σοβαρό το θέμα επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…..!!» Γελάει και πάλι, λοιπόν! Αν και το θέμα είναι «πολύ σοβαρό»! Κλείνει η παρένθεση.

·        Τί είπε, λοιπόν, προς δικαιολογία του χθες ,επί λέξει, ο αθεόφοβος πολιτικός Λουδοβίκος ΙΕ (άθεος δηλώνει μόνος του) διορθώνοντας τον εαυτό του;

·        «Βεβαίως και το δέχομαι γι'αυτό και ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο καθώς αν επιμείνει η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη» .

·        Και πρόσθεσε «είναι άλλο το «δέχομαι» ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο το «αναλαμβάνω» το ρίσκο».

·         Καταλάβατε; ερμηνεύει εαυτόν προσθέτοντας το ρήμα "υπάρχει ".

·         Αορίστως «υπάρχει»!  Αλλά παρόλο που «υπάρχει» δεν καταδικάζει τον συνωστισμό του συλλαλητηρίου την ώρα που η πανδημία μας απειλεί χειρότερα από την πρώτη φορά.

·        Και άρα, λέει, δεν αναλαμβάνει το ρίσκο. Μακριά α’ αυτόν κάθε ευθύνη ενώ το κόμμα του συμμετέχει επισήμως στο συλλαλητήριο και προσκαλεί και κόσμο αν και δέχεται –έστω-  ότι υπάρχει ρίσκο διασποράς σε μια κρίσιμη περίοδο.

·        Αλλά το επιρρίπτει στην κυβέρνηση. Αφού, δεν καταργεί την βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

·         Και άρα apres moi le deluge! Μετά από μένα (μετά από εκείνον)ο κατακλυσμός! Αντιπολίτευση να γίνεται.

·         Να καλεί ως άλλος Τράμπ τους οπαδούς στο δρόμο  για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την παιδεία αλλά να μην αναλαμβάνει και την ευθύνη.

·        - Άσε που και να την αναλάμβανε, τι λέτε να έκανε;

·        -Όχι πάντως πολιτικό χαρακίρι!

·        -Ο κορωνοϊός δεν αφήνει πολιτικά ίχνη.

 


 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου