Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2016

Αν τα παιδιά σας έχουν μεγάλα αυτιά, …ψάξτε το!!




Στις δυο φωτο που αναρτώ   ο μεγάλος μουσικός μας  Χανιώτης δάσκαλος Γιώργος Καλούτσης και ο μαθητής του Πολυχρόνης Κουτσάκης σε μια εκδήλωση του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 1983-84.
Γιώργος Καλούτσης

Πολυχρόνης Κουτσάκης 1983-84  Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
είναι
Το, ΚΑΙ, αυτοσαρκαστικό  αλλά ουσιαστικά ευχαριστήριο και αγαπητικό κείμενο του Πολυχρόνη  για τον δάσκαλό του Γιώργο Καλούτση γράφεται με την ευκαιρία της συναυλίας που θα δοθεί σήμερα  18-12-16 στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από την παιδική και νεανική χορωδία  του δήμου Χανίων  με τραγούδια του «Σουγιούλ». Πρόκειται για ένα μικρό χορωδιακό –κυρίως- τμήμα από την οπερετική παράσταση που ετοιμάζουν για φέτος το καλοκαίρι ο Γιώργος Καλούτσης  με τον καταξιωμένο πιανίστα μας  Νίκο Περάκη και της οποίας το λιμπρέτο έχει γράψει ο Πολυχρόνης Κουτσάκης. Γράφει σχετικά ο Κουτσάκης σήμερα (http://polyk.blogspot.gr/2016/12/blog-post_18.html).
Διαβάζοντάς το θυμήθηκα μια χιουμοριστική ιστορία με τον Πολυχρόνη γύρω στα 2,5 χρόνια του, που εξηγεί γιατί τον έστειλα να μάθει πιάνο από την ηλικία των 4, 5 ετών λόγω των  …μεγάλων(αλλά μουσικών) αυτιών του!
Εκανα, ως συνήθως δουλειές σπιτιού και τραγουδούσα  πάνω στην μουσική καθώς στο πικ-απ έπαιζε το τραγούδι του Πάριου  «ΤΩΡΑ ΠΙΑ».
Προφανώς, σε κάποιο …γύρισμα της σκούπας, μου ξέφυγε ένα φάλτσο. Οπότε παρεμβαίνει σοβαρά ο Πολυχρόνης και με διορθώνει: «Δεν το λες σωστά μαμά! Ο Πα...ιος το λέει!» Βλέπετε δεν έλεγε ακόμα σωστά το ρ, τότε.
Ηταν η αιτία που τον παρακολούθησα μετά, κατάλαβα ότι είχε εκτός από ...μεγάλα και «μουσικά» αυτιά, και τον έστειλα στην Μαρία Περάκη αρχικά και στον Γιώργο Καλούτση  και Γιάννη Μεντζελόπουλο αργότερα. ( Eπαιζε τα Χριστούγεννα στην Μελόντικα τα κάλαντα στο νηπιαγωγείο- όπως θυμάται και νηπιαγωγός του  Αγγέλα Μάλμου ).
Επιμύθιο: Αν τα παιδιά σας έχουν μεγάλα αυτιά …ψάξτε το!!




2 σχόλια:

  1. Ομολογώ πως την ιδιότητα μουσικού του Πολύχρόνη, δεν την γνώριζα...Όμως δεν μ' εκπλήσσει,αφού τούτο το παιδί σας-μας, είναι τόσο χαρισματικό και πολυσχιδές, που...όλα τα περιμένω απ' αυτόν... Να είναι γερός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ευδοκία! ΚΙ εσύ πάντα γερή και δημιουργική να μας χαρίζεις πολλά παραμύθια ακόμα όπως " Ο Βασιλιάς των Ονείρων " και τόσα άλλα για να ονειρεύομαστε -χωρίς Εφιάλτες!. Ευτυχισμένη με όλη την οικογένειά σου πάντα!

      Διαγραφή