Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015

Κάθε που ξημερώνει το αγγούρι , μεγαλώνει







Είναι πιθανόν να αυξηθούν τα επιτόκια  δανεισμού στο Νέο Μνημόνιο της Ελλάδας, προειδοποιεί  μέσω του πρακτορείου Bloomberg, ο Christophe Frankel, οικονομικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
·         Εν τω μεταξύ, με δεύτερη φορά αριστερά,  μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία,  ποιότητα ζωής,  ισοπεδώνονται .Προς τα κάτω, βεβαίως. Πολύ πιο κάτω απ’ότι ήταν τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.
·         Φόροι , κόστος ζωής, επιτόκια δανεισμού,   παίρνουν την, πολύ,  επάνω βόλτα.
·         Στην δεκαετία  του’ 50 - ’60 ( μεταπολεμική φτώχεια, μετανάστευση), κυκλοφορούσε , εν είδη σχολίου και …σόκιν ανέκδοτου,  που σατίριζε και την ακρίβεια, το κόστος ζωής, τα ανεπαρκή εισοδήματα και τα κακώς κείμενα, το εξής:  «Μα τι έχουν πάθει και ανεβάζουν  τις  φανέλες και …κατεβάζουν τα σώβρακα;»  

·          Σήμερα  τα πράγματα επιστρέφουν εκεί .  Αφού π.χ. η πρόταση του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου όπως ο ίδιος την είπε το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτικό σταθμό είναι ότι θα αναπροσαρμόσουν τις συντάξεις ….δίκαια για όλους (!!!) αναπροσαρμόζοντας ακόμα και εκείνες των νυν συνταξιούχων των δεκαετιών ’60-΄80!

·         Με δεύτερη φορά αριστερά, εκτός από τις φανέλες και τα σώβρακα που  ανεβοκατεβαίνουν ξανά, το λένε κι αλλιώς:  «Κάθε που ξημερώνει το αγγούρι μεγαλώνει». 

·         Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας;

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου