Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

Δεν τα πρόλαβαν όλα ! Βοηθήστε τους.





 Aνεξάρτητα του τι λένε τα MEDIA που τάχα μου στηρίζουν την Ν.Δ.(ουσιαστικά λένε ότι κέρδισε ο Τσίπρας αν και κρατούν μια πισινή ότι και οι δυο κέρδισαν στα σημεία απλά ο Τσίπρας ήταν πιο επικοινωνιακός –κάτι που δεν συμμερίζεται πολύς κόσμος το αντίθετο μάλιστα) μόνο η εικόνα του σώματος  και του προσώπου είναι  οι αψευδείς μάρτυρες-κριτές  της πολιτικής προσωπικότητας εκάστου, όπως τις είδαμε.
·         Ιδιαίτερα  το πρόσωπο (οι γκριμάτσες, οι μουτσούνες, το σκοτείνιασμα στο βλέμμα, η οργή -για όποιον θέλει να βλέπει),  το συνοφρύωμα όταν οι ερωτήσεις  ζόριζαν. Όταν θύμιζαν στους τηλεθεατές  όλα όσα έκανε στραβά αυτό το 8μηνο:Ολα,δηλαδή. Και, βέβαια, την χειρότερη θέση, οικονομικά και κοινωνικά, στην οποία μας έφερε.
·          Αλλά και όταν τον ρωτούσαν για όλα όσα, επιμελώς, φροντίζει να κρατά σε ομίχλη όσον αφορά στην «μάχη» που θα δώσει να τα αλλάξει (για συνταξιούχους, κόκκινα δάνεια κλπ)  λέγοντας γενικώς και διαρκώς ότι θα βρει ισοδύναμα.Πόσα ισοδύναμα πια , από πού και για ποιους θα πρωτοφτάσουν χωρίς ανάπτυξη , χωρίς ξένες και ντόπιες επενδύσεις , χωρίς νέες θέσεις εργασίας ;  Το πρόσωπο  έδειχνε τον πανικό του, στην ιδέα και μόνο, να  χάσει. Ο έχων μάτια να βλέπει, ας ξαναδεί τα βίντεο του Debate  των δύο αρχηγών.
                                           Το σύστημα  τον  θέλει.
·         Θα μπορούσε κανείς να  πει  στον Ραν ταν πλαν «από πίτα που δεν ...ψηφίζεις, τι σε μέλλει κι αν καεί».
·         Δυστυχώς τον μέλλει , όπως μου εξήγησε. Επειδή, ο ένας από τους δυο «μεγάλους» να  πάρει το μπόνους των 50 εδρών.
·          Και το «σύστημα» (που ο π. πρωθυπουργός καταγγέλλει)  τον θέλει. Σ αυτήν την φάση της τελικής φτωχοποίησης, προτιμούν  Τσίπρα. Να απογίνουν όλα …μπάχαλο. Ετσι που σε λίγους μήνες-ένα χρόνο να ξαναγίνουν εκλογές. Και τότε θα έλθουν …άλλοι σωτήρες (έτοιμοι από καιρό;)
·         Αλλά και η Ν.Δ., ως φαίνεται, έχει δεύτερες σκέψεις. Δεν θέλει να τον έχει απέναντι της στο πεζοδρόμιο, εάν αυτή εκλεγεί πρώτη, για πολλούς λόγους. Όπως  μεταξύ άλλων:
·          1. Ότι  είναι βέβαιο πως θα έχουμε εκλογές (πάλι ναι) σε ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο. 2. Οτι αν κερδίσει η Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης μάλλον θα γίνει  μόνιμος πρόεδρος του κόμματος. 3.Και  ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να πάρει  ΤΩΡΑ το πολιτικό κόστος εφαρμογής , ως κυβέρνηση (ανεξάρτητα του αν θα ψηφίζει η όχι) των σκληρών μέτρων του Γάμα (όλους) μνημονίου Τσίπρα  για να μην εξαϋλωθεί  όπως  έγινε  με το ΠΑΣΟΚ.
                                        Δεν πρόλαβαν
·         Ε, ρε και νάχαμε απλή αναλογική!! ( Αλλά ούτε αυτήν ..πρόλαβε (τάχα μου) να ψηφίσει. Όπως δεν πρόλαβε να ψηφίσει το νόμο για την διαπλοκή στα Media, να φέρει έστω  ένα ευρώ από την λίστα Λαγκαρντ, να διορίσει καθηγητές (από το καλοκαίρι ώστε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά).
·          Όπως δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα για την παιδεία. Αλλά συνθηματολογεί τώρα υπέρ  μια παιδείας της καινοτομίας, της έρευνας και κλπ κλπ(ενώ ο Μπαλτάς είχε αποπειραθεί να κόψει (με   ΓΓ του υπουργείου Παιδείας έναν κύριο… Χασάπη!) ακόμα και το  δωρεάν ψηφιακό σχολείο που λειτουργεί με χρήματα ΕΣΠΑ, την αριστεία κλπ.
                                Πρόλαβαν
·         Κατά περίεργο τρόπο, πρόλαβαν όμως να κάνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών από τα σχολεία σε διοικητικές θέσεις (1.800), πρόλαβαν ένα σωρό αποσπάσεις αλλού, διορισμούς συγγενών και φίλων…
·         Ααα! πρόλαβαν , (σύμφωνα με μια είδηση που σήμερα κυκλοφόρησε) να κατακυρωθεί μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμβαση 3,9 εκατ ευρώ σε εταιρεία της οποίας μέτοχος είναι ο κ. Φλαμπουράρης.
 (http://www.protothema.gr/politics/article/508985/i-etaireia-flabourari-pire-douleia-39-ekat-apo-tin-perifereia-peloponnisou-/)
·          H εξουσία έχει μέλι.
·         
                 Άντε..βοηθήστε τους. Μόνο την ψήφο σας ζητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου