Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015

Γουάου!!


   Εικαστικές δημιουργίες με υλικά από σούσι από την Γιαπωνέζα Τακάγιο Κιγιότα
Παίρνω αμπάριζα και βγαίνω!  Με πληροφόρησε με πάσαν σοβαρότητα ο Ραν ταν πλαν, παρ΄ότι το πρόβλημα με το «χέρι» του εξακολουθεί.
 Διότι, σου λέει, εδώ ο κόσμος καίγεται κι εγώ θα κάνω λούφα και παραλλαγή;
·         Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει (στην εικονική πραγματικότητα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ αλλά και την πιο «δημοσιογραφική» του έντυπου τύπου).
·         Συνοπτικά πάντως. Με ρωτάς –απαντώ. Ρωτώ -απαντάς, τελειώσαμε. Και ότι καταλάβεις, ότι καταλάβω. Πάμε:
                                              Ελπίδα ;
·         -Ξεκινώ  με μια αποδοχή. Ε, ναι. Μετά τις εκλογές του 2015 μια ανάσα ανακούφισης την ένοιωσα. Επειδή, ανεξάρτητα αν ψήφισα ή δεν ψήφισα την νέα κυβέρνηση (που δεν την ψήφισα), ωστόσο το γεγονός ότι  έφυγε η προηγούμενη είναι από μόνο του ανακουφιστικό.
·         -Μα αυτή η συγκυβέρνηση  κατάφερε να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία το 2012.
·         -Ναι, αλλά έκανε να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες, οι μισθοί, οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία.
·         -Δημιούργησε όμως και  πρωτογενές πλεόνασμα και ασφαλές τραπεζικό σύστημα , έφτασε στο τέλος του μνημονίου και μετά την τελευταία αξιολόγηση θα έφευγε και η τρόικα όπως την ξέραμε. Και η νέα μας  κυβέρνηση στηρίζεται ακριβώς σ’ αυτά τα επιτεύγματα και ζητά άλλη συμφωνία.
·         -Ναι, αλλά όπως όλοι είδαμε, ο λαός μάτωσε. Και, σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά μας επί πέντε χρόνια και κατά την προεκλογική περίοδο, το μόνο που ακούγαμε  ήταν ο φόβος και ο τρόμος νέας απειλής χρεοκοπίας εάν ερχόταν ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο οποίος από την άλλη έδινε ελπίδα. Η ελπίδα είναι δυνατότερη από το φόβο.
·         -Και τώρα που ήλθε να μην φοβόμαστε; 
·         -Δεν θα το’ λεγα.
·         - Άρα;
                                        Ευθύνη μας
·         Κοίτα! Κατ’ αρχάς ο λαός επέλεξε τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. να κυβερνήσει . Άρα, ότι μας συμβεί, οφείλουμε να το αποδεχθούμε  ως συνέπεια δικής μας επιλογής. Και όπως γράφει, μεταξύ άλλων, στο «Μικρό θυμωμένο ημερολόγιό του» με τίτλο «Ενηλικίωση» ο Πολυχρόνης Κουτσάκης (http://polyk.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html) «Είναι καλό, επίσης ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το ότι η νέα κυβέρνηση δείχνει πως σκοπεύει να εφαρμόσει όσα έχει εξαγγείλει στο οικονομικό κομμάτι του προγράμματός της. Είτε το πετύχει όπως το ονειρεύεται (κάτι που εύχομαι), είτε αποτύχει και μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης και σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, γι’ αυτό το πρόγραμμα ψηφίστηκε. Πρέπει ο Έλληνας να ενηλικιωθεί. Να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη της ψήφου του».
                            Ευχή μεν , αλλά…
·         -Έπειτα, να το ομολογήσουμε. Κι αυτοί που δεν τους ψήφισαν εύχονται να τα καταφέρουν ως προς την διαπραγμάτευση – τουλάχιστον. Και τις πρώτες ημέρες –γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- μια εθνική υπερηφάνεια και μία   ΕΥΧΗ  να τα καταφέρουν την κρυφο-φανερο-νοιώσαμε! Βρε, λες ;
·         -Και σήμερα;
·         -Σήμερα, Τετάρτη πρωί 4 Φεβρουαρίου, προσπαθούμε να …αποκρυπτογραφήσουμε τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα των λόγων, των δηλώσεων ,των διευκρινίσεων και των  διαψεύσεων. Με καλή διάθεση.
·         Π.χ.  Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης,  το λένε όλοι, στρογγύλεψε την βασική του θέση για το χρέος και  τώρα λέει ότι δεν ζητάμε διαγραφή χρέους αλλά ανταλλαγή χρέους με αέναα ομόλογα. Δηλαδή το χρέος θα παραμείνει όσο είναι άρα μη βιώσιμο.
·         -Διαγραφή του χρέους ζητάμε, επιμένει ο κ. Στρατούλης. Δεν αλλάξαμε θέση.
·          -Σας νοιάζει η διατύπωση που θα λέει διαγραφή του χρέους ή σας νοιάζει το αποτέλεσμα; Παρενέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης.
·         -Μα, δεν είναι ίδιο το αποτέλεσμα . Άλλο διαγραφή, άλλο επιμήκυνση που έλεγαν και οι προηγούμενοι και άλλο ανταλλαγή.
·         -Ναι αλλά δεν θα έχουμε ούτε  τρόικα. Της το κόψαμε της  Ολλανδικής πολιτικής  ποντικομαμής .
·         -Και πάλι. Θα υπάρχει ένας  εποπτικός ελεγκτικός μηχανισμός από θεσμικά  όργανα της Ευρώπης που θα μας ελέγχει. Όπως θα υπάρχει και νέα συμφωνία .Που απλά δεν θα ονομάζεται μνημόνιο..
·         -Αλλαξομανωλιός, δηλαδή;
·         - Τι υπαινίσσεσαι Ραν ταν πλαν; Ότι με άλλη διατύπωση θα υπάρχει πάλι τρόικα και «πρόγραμμα»;
·         - Εγώ απλά θυμάμαι κάτι μέρες του ‘81 που είχαμε ανάλογες πρακτικές .Να  αλλάζουν, δηλαδή,  τα ονόματα και να βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Έτσι, φτάσαμε να ακριβοπληρώνουμε σήμερα το… σούσι-χρέος.
·         -Μεμψιμοιρείς από τώρα;
·         -Καθόλου. Αλλά έτσι σοφός που έγινα, φοβάμαι μήπως  πίσω από τις… λέξεις κρύβεται ένας  ίδιος Ανδρέας… συγνώμη, Αλέξης.
·         - Περίμενε. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
·         -Αυτό, ξαναπέστο! Και τι γαμπρός!: Ο μνημονιακότατος κ. Αβραμόπουλος για πρόεδρος Δημοκρατίας!
-Γουάου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου