Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

Ποιό είναι το μήνυμα;


Σε μια από τις προχθεσινές αναρτήσεις μου στο προσωποβιβλίο, προχθές( 5-5-12) σχολίαζα:

"Να ευχηθούμε να μην μακροημερεύσουν οι ...διαβουλεύσεις και να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει μπροστά η πατρίδα. Τουλάχιστον , ας πάρουν το μήνυμα οι πολιτικοί μας. Ενα σύνθετο μήνυμα που ωστόσο είναι βέβαιο ότι πολύ καλά θα καταλάβουν. Ανεξάρτητα από το πώς θα βγουν αύριο το "ερμηνεύσουν" στα ΜΜΕ ας δούμε πώς θα το διαχειριστούν!! ΟΛΟΙ! Γιατί κι αυτοί που θα θεωρήσουν εαυτούς νικητές (είτε από τα έως τώρα μεγάλα κόμματα είτε από τα μικρότερα) θα πρέπει να καταλάβουν το αληθινό μήνυμα της όποιας ψήφου πήραν ή δεν πήραν. Των όποιων ποσοστών κέρδισαν ή έχασαν".

Ποιό είναι το βαθύτερο μήνυμα;

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ο βαθύτατος διχασμός της κοινωνίας μας . Ενας διχασμός που προκύπτει από τα πολλά διαφορετικά και σύνθετα ταυτόχρονα συσσωρευμένα προβλήματα της διεφθαρμένης διοίκησης τηε χώρας μας σε συνδυασμό με τον θυμό και την απογοήτευση για το άδηλο και καθόλου αισιοδόξο μέλλον του τόπου και επομένως και των πολιτών.

Να δούμε τώρα ΠΩΣ θα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ αυτόν τον διχασμό (που οδήγησε στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα) τόσο οι "νικητές" όσο και οι" ηττημένοι". Οι οποίοι θεωρώ ότι -κανονικά- πρέπει να βρίσκονται - εξ ίσου- σε δεινή θέση και άρα θέση περισυλλογής για το πρακτέον -εάν έχουν λίγη ανθρωπιά κι αγάπη για τον τόπο.

Θεωρώ πάντως από τις πρώτες κινήσεις ΟΛΩΝ ότι δεν ερμηνεύουν σωστά το "μήνυμα". Προφανώς επειδή είναι δέσμιοι των προεκλογικών θέσεών τους ή -κάποιοι- αδύναμοι να ανταποκριθούν στο τσουνάμι που απειλεί την πολιτικοοιοκονομικοκοινωνική ζωή του τόπου. Το οποίο βέβαια οι ίδιοι δημιούργησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ετσι μέχρις στιγμής-και μακάρι να κάνω λάθος- ελάχιστα(δείχνουν να) ενδιαφέρονται για το φανερό πλέον μήνυμα. Το οποίο είναι ο επικίνδυνος διχασμός μιας οργισμένης κοινωνίας η οποία δεν μπορεί να επιλέξει θεράποντες ιατρούς. Τόσο επειδή οι "επιστήμονες" της πολιτικής δεν ξεκαθάρισαν τι είδους θεραπεία θα ακολουθήσουν όσο κι επειδή οι χρόνιες στρεβλώσεις του πολιτικού-κοινωνικού συστήματός μας έχουν δημιουργήσει τόσες προσδοκίες από κάθε πολιτικό σχηματισμό που επιλέγουν να στηρίξουν, όσες οι υποκειμενικές βλέψεις των ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου