Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

«Σπίτι Μουσικής»




Άμεση απάντηση, ενημέρωση αναφορικά με χθεσινό σχόλιο της στήλης «Περί τοπικών και άλλων «δαιμονίων»  στα Χανιώτικα Νέα  έγινε τηλεφωνικά στην υπογράφουσα χθες το μεσημέρι από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία Βαρβάρα Περάκη.
·         Η ενημέρωση αφορούσε  στη στέγαση μουσικών σχημάτων  της πόλης στη Βίλα Κούνδουρου μια και εκεί ήδη έχει στεγαστεί η Φιλαρμονική του δήμου Χανίων .
·         Θα μπορούσαν, δηλαδή, να στεγαστούν και η Παιδική και εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων (μαέστρος Γιώργος Καλούτσης και πιανίστας Νίκος Περάκης) και βέβαια τα μουσικά σχήματα που έχουν ήδη σημαντική πολιτιστική παρουσία στην πόλη όπως οι passePartout και οι ΚΑΘ’ ΩΔΩΝ  με μαέστρο τον Γιάννη Γιαννακάκη και  μουσικούς και χορωδούς όλων των ηλικιών.
·          Έτσι θα είχαμε ένα «σπίτι της μουσικής»  όπως και η ίδια η κυρία Περάκη μας είπε, συνοψίζοντας την πρότασή μας.
·         Όπως μας πληροφόρησε, λοιπόν, η  αντιδήμαρχος Πολιτισμού (και την ευχαριστούμε πολύ για την άμεση απάντηση) η πρόταση έχει γίνει για την παιδική και εφηβική χορωδία του δήμου Χανίων. Αλλά, μετά από επίσκεψή τους στην βίλα Κούνδουρου διαπίστωσαν ότι οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι. Και επέλεξαν να στεγάζονται (πρόβες κλπ) στο θεατράκι Βλησίδη.
·         Στα άλλα σημαντικά μουσικά σχήματα της πόλης,που παραδειγματικά αναφέραμε χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί μαζί τους, δεν έχει γίνει ανάλογη πρόταση. Όμως μείναμε με την αίσθηση ότι η κυρία Βαρβάρα Περάκη θεωρεί ότι πράγματι ένα «Σπίτι μουσικής» δήμου Χανίων στο υπέροχο νεοκλασικό της βίλας Κούνδουρου  θα δημιουργούσε μία προστιθέμενη  πολιτισμική αξία(πολιτισμού-τουρισμού) για τα Χανιά. Καθώς θα  μπορούσε να στεγάσει και άλλες σημαντικές μουσικές συλλογικότητες της πόλης- όσες φυσικά χωρούν, όσες θέλουν να στεγαστούν και, βέβαια, εφ’ όσον ο χώρος τους βολεύει.
·         Μακάρι.
                                                           Ν.Σ.Κ.
Σημείωση: Η φωτογραφία της βίλας είναι του πολυβραβευμένου Χανιώτη φωτογράφου Νίκου Μπασιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου