Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Ποιόν εξυπηρετεί;





 Είναι κοινά παραδεκτό ότι η πόλη μας δεν έχει επάρκεια πεζοδρομίων στα οποία μάλιστα να υπάρχουν και ελεύθεροι χώροι όδευσης ΑμΕΑ με τα αμαξίδιά τους, μαμάδων με καροτσάκια κ. ά. Τις λεγόμενες ράμπες,  εννοούμε.

Να αφήσουμε προς στιγμή το γεγονός ότι και οι υπάρχουσες ράμπες  στα Χανιά, είναι αλήθεια ότι (παρα)χρησιμοποιούνται από «γαϊδουρίστας» - σύμφωνα με τον όρο που επικρατεί τελευταία-  για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Όπως επίσης και το γεγονός  ότι πολλοί τέτοιοι χώροι είναι άβολοι, κατασκευασμένοι σε μικρού πλάτους πεζοδρόμια. Και άρα ουσιαστικά άχρηστοι.

Όμως όταν φτιάχνεται σήμερα από το δήμο Χανίων ένας τέτοιος χώρος όδευσης σε κεντρικότατο πεζοδρόμιο  λογικά πρέπει να σημαίνει ότι έχει μελετηθεί και μπορεί να εξυπηρετήσει αυτήν την ανάγκη.

Τις προάλλες, λοιπόν, 29 Μαρτίου, κατά τύχη πέσαμε σε ένα συνεργείο που μόλις είχε τελειώσει την κατασκευή ενός τέτοιου χώρου πάνω στο πεζοδρόμιο της οδού Ανδρέα Αρχοντάκη στην συμβολή του με τον κεντρικότατο δρόμο της Ανδρέα Παπανδρέου.

Πού είναι το πρόβλημα;  Δείτε την φωτο και πείτε αν υπάρχει λογική απάντηση για το από πού θα περάσει ένα καροτσάκι ΑμΕΑ ή παιδιού  και προς τα πού μπορεί να κάνει  μερικά βήματα ή να επιχειρήσει  έστω και μισή στροφή. 
Χωράει; Κι αν δεν χωρά γιατί έγινε η κατασκευή  της ράμπας σ’ αυτό το σημείο; 
 Γιατί δαπανώνται άδικα χρήματα;
 Απλώς για να πληρούται ο νόμος  και για τα …μάτια μας μόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου