Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Εντυπος τύπος και «ο συνειρμών συνειρμείτω»







    
·         «Η Μαρία κατέβηκε για να μου φέρει τις εφημερίδες της ημέρας. Μου αρέσει να κρατάω το χαρτί στα χέρια μου, να μυρίζω το μελάνι, όσο κι αν αυτό με κάνει να μοιάζω ταξιδιώτης του χρόνου, που μόλις προσγειώθηκα από τη λίθινη εποχή. Στην οθόνη νοιώθω την εφημερίδα να χάνει το βάρος της, να εξομοιώνεται με την κάθε μπούρδα είδηση που μπορεί  να εφεύρει ο οποιοσδήποτε βλάκας και να τη γράψει μέσα σε δευτερόπλεπτα  στο πληκτρολόγιό του, ελπίζοντας να γίνει viral
·         Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Αθηναϊκό Μπλουζ» του Π.Κουτσάκη που διάβασε σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ κ. Νάσος Αθανασόπουλος, προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
·         Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο ο «αντιήρωας» του βιβλίου αλλά πολύς κόσμος και κυρίως η δημοκρατία και η χώρα χρειάζονται/χρειαζόμαστε τις έντυπες εφημερίδες. 
·         Εφημερίδες βέβαια που έχουν αποδείξει ότι είναι έγκυρες και ακηδεμόνευτες  και ότι δεν αποτελούν το μακρύ χέρι επιχειρηματικής και πολιτικής διαπλοκής.
·         Συμπτωματικά σήμερα η ελληνική επικαιρότητα κυριαρχείται από την οφθαλμοφανή πολιτική σκοπιμότητα ελέγχου  του δημοσιογραφικού οργανισμού ΔΟΛ  από μεγαλοκομματικοπολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ , δηλαδή. Δηλαδή την κυβέρνηση.
·          Έτσι, εκείνο που συμβαίνει είναι να χάνεται σιγά-σιγά τόσο η εμπιστοσύνη του πολίτη στον έντυπο τύπο αλλά και να κινδυνεύει το πολίτευμα.
·         Και ο συνειρμών , συνειρμείτω(Ο.Ελύτης),  για το πόσο κακό κάνει αυτό στον έντυπο τύπο που πράγματι πρέπει  και όντως εμπιστεύεται περισσότερο ο πολίτης, όπως και ο ήρωας του μυθιστορήματος «Αθηναϊκό Μπλουζ».
·         Όταν αλωθεί και αυτός (τα ηλεκτρονικά μέσα πλέον είναι ανεξέλεγκτα), ποιος θα στηρίζει την δημοκρατία μας; 

 http://www.haniotika-nea.gr/entipos-tipos-ke-o-sinirmon-sinirmito/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου