Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

Πεντο-ζαλιζόμαστε. ..υπερηφάνως




Οι εκλογές (που  φέρεται να είπε ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός) θα δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ; Όχι βέβαια. Αλλωστε, και το επιχείρημα-ερώτημα με το οποίο θα πάνε σε εκλογές (που άκουσα τον κ. Σκουρλέτη να λέει το πρωι στην τηλεόραση) είναι  ότι θα ζητήσουμε πιο ισχυρή πλειοψηφία για να προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε από ισχυρότερη θέση(!!!!!!).
                                 -----------------------

Δηλαδή , όλοι εμείς θα  καιγόμαστε εν τω μεταξύ(με την χώρα να έχει πιθανά και κλειστές τράπεζες και να μην πληρώνει ούτε μισθούς και συντάξεις αφού και τούτο το μήνα μετά βίας θα πληρώσει)   προκειμένου «η πρώτη φορά αριστερά» να προσπαθήσει να μην  πέσει με …γδούπο ανάλογο της αφροσύνης  του «θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη».
Και θα ζητά να ξαναβγεί για να ξαναρχίσει το ίδια σήριαλ διαπραγμάτευσης  για να συγκινηθούν οι δανειστές.
·         Οι εκλογές  το μόνο που θα κάνουν θα είναι να ...εμπεδώσουν  ένα νέο  καταστρεπτικό εθνικό διχασμό, σαν αυτόν που ήδη έχει αρχίσει να κρυφο –φανερώνεται. Κεκαλυμμένες ή φανερές απειλές, απόπειρα φίμωσης των ελεύθερων ιδιωτικών ΜΜΕ, ΕΡΤ και κανάλι Βουλής ελεγχόμενα πλήρως(όπως πάντα βέβαια και δεν μιλώ για περιφερειακούς ραδιοσταθμούς που είχαν τσίπα ) Βουλή υπό την δαμόκλειο σπάθη της …σπαθάτης  δικαστού (συγνώμη προέδρου της Βουλής) κυρίας Κωνσταντοπούλου, πολιτική ζωή με συνθήματα περί πουλημένων , Μερκελιστών (όσο κρατούσαν οι ειδυλλιακές συναντήσεις Τσίπρα –Μέρκελ ήταν  ο …καλός μπάτσος) όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τους δημοσιογράφους και τους πολίτες που τολμούν έχουν αντίθετη  άποψη- όχι κατ ανάγκην εκείνη της Νέας Δημοκρατίας αλλά ΔΙΚΗ ΤΟΥ.  Καθώς όπως λέει και ο ΑΡΚΑΣ "Σ αυτήν την χώρα είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους όποιοι κι αν είναι αυτοί" .
·     



·  

·         Δεν υπάρχει άλλη λύση ; Υπάρχει. Αυτήν που βρήκαν στην Κύπρο , στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και βγήκαν από την κρίση. Να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς  ούτε η κυβέρνηση κάλεσε -ως όφειλε σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές- την αντιπολίτευση να συνεννοηθούν, ούτε η αντιπολίτευση θέτει εαυτήν στην διάθεσή της  χωρίς  τον όρο (όπως φάνηκε από την τοποθέτηση Σαμαρά)  αποβολής του πρωθυπουργού.
·         Έχουμε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που μας αξίζει. Γιατί κάποτε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ευθύνες δεν έχουν μόνο αυτοί που εκλέξαμε αλλά κι εμείς που τους ψηφίσαμε.
·         Και οι οποίοι το μόνο που  έχουν καταφέρει σήμερα (απ όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά και προγραμματικά) είναι …..να πεντοζαλιζόμαστε  οι Έλληνες αντί για τις αγορές.
Υπερηφάνως ,όμως !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου