Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

Αξιοπρέπεια κι ελπίδα ….ανάπηρες, πάλι μας τάζουν.



Υπομονή και νηφαλιότητα  ζητά ο πρωθυπουργός επιμένοντας στο δημοψήφισμα και μη ανταποκρινόμενος στο έμμεσο κάλεσμα των θεσμών να πάει πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπας και σταματήσει η αβεβαιότητα και η αγωνία του λαού  και η ζημιά στην ελληνική οικονομία.
·          Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους ένα σχέδιο που γνωρίζουν μόνο οι οπαδοί της θεωρίας των παιγνίων που εφαρμόζει ο κ. Βαρουφάκης  με πειραματόζωο το λαό.  Και μας οδηγεί συνειδητά  με σταδιακό θάνατο εντός ή εκτός ευρώ προκειμένου να διασωθεί η ίδια στην εξουσία διχάζοντας ένα λαό που θα έχει ήδη αποκάμει.
·         Ούτε στο αποψινό δραματικό διάγγελμά του  ο πρωθυπουργός  εξήγησε ποιό είναι το εναλλακτικό σχέδιο στο ΟΧΙ όπως δεν το εξήγησε και στην Βουλή.
·         Θα πάνε, λέει, να επαναδιαπραγματευθούν εν ονόματι του λαού. Γιατί τώρα και 5 μήνες εν ονόματί μας δεν διαπραγματεύονταν ; Εν ονόματί μας , δεν έστειλαν με  την υπογραφή του πρωθυπουργού το νέο μνημόνιο- συμφωνία των 8 δίς ; Τι νέο διαπραγματευτικό χαρτί θα κομίσουν στους θεσμούς που θα τους συγκινήσει;
·         Μόνοι τους  έφυγαν  από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων(γι αυτό και δεν μας καλούν να πούμε όχι σε μια συμφωνία που δεν είναι η τελική αλλά υπό διαμόρφωση)  προκειμένου να εφαρμόσουν το σχέδιο του δημοψηφίσματος και να ξεφύγουν από την δυσαρέσκεια του κόμματος και των πολιτών για τα πολιτικά ψέματα που αφειδώς και ανενδοιάστως λένε.
·         Και στο τέλος του  πολεμικού διαγγέλματος  τί υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός ως ανταμοιβή μας; Ελπίδα και αξιοπρέπεια!
·         Ελπίδα και αξιοπρέπεια  είχε υποσχεθεί και στις εκλογές. Και να που μας έφτασε. Να είμαστε όμηροι της  εφαρμογής της θεωρίας των παιγνίων στην πλάτη  μας. Ο κ. Βαρουφάκης είχε πει πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές ότι ο κ Τσίπρας πρέπει να υποσχεθεί στο λαό δάκρυα και αίμα. Υποσχέθηκε τα αντίθετα ξεγελώντας τον. 
·         Το παιγνίδι κορυφώνεται. Καθώς τώρα  υπόσχονται ξανά ελπίδα και αξιοπρέπεια. Και τα δύο άδεια πουκάμισα  όταν μοιράζονται σε εν δυνάμει κατεστραμμένους οικονομικά και ψυχολογικά πολίτες.
·         Ελπίδα και αξιοπρέπεια  έχουν οι λαοί που έχουν οικονομία που αναπτύσσεται και πολίτες που είναι ενημερωμένοι συγκεκριμένα και με σαφήνεια για τα σχέδια της κυβέρνησής τους. Τότε μόνο  την εμπιστεύονται. Όταν  γνωρίζουν  ακριβώς τι τους ξημερώνει αύριο.
·         Η μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης , οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και οι διαψεύσεις που ακολουθούν, αυτή η τρελή πορεία της χώρας στο πουθενά με βάρκα την ελπίδα , οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, το αβέβαιο αύριο, σε ποιόν  δημιουργούν ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ για το παρόν και το μέλλον;



Αξιοπρέπεια και ελπίδα …ανάπηρες , μέσα σε κατεστραμμένη οικονομία , πάλι μας τάζουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου