Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2019

Μπιλιάρδο στην πλάτη μας



Γίνονται –λέει- δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι σχετικά με την στάση που θα κρατήσει το κόμμα  αφού ο  βουλευτής κ. Σπ. Δανέλλης  δήλωσε από προχθές ότι  θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
·         Κι επειδή  το Ποτάμι έχει δηλώσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θέτοντας  θέμα κομματικής πειθαρχίας ο κ. Δανέλλης διεγράφη.
·        Τώρα το Ποτάμι αφήνει ανοικτή την πιθανότητα να μην ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης στην Βουλή  προτάσσοντας η κυβέρνηση την θετική ψήφο, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει θετική ψήφο για όσα έχουμε μπροστά μας. Αντίθετα θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση.
·        Ίσως, τελικά, ο βουλευτής κ. Δανέλλης  αποδειχθεί η ευκαιρία του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θα δούμε.
·        Ο Καμμένος από την άλλη διαγράφει Κουντουρά και Κόκκαλη επειδή θα ψηφίσουν Πρέσπες και κυβέρνηση, αλλά «κρατά» Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι. Ώστε να έχει πέντε βουλευτές και άρα να παραμείνει «πρόεδρος» κοινοβουλευτικά με 5 βουλευτές.
·        Η Ένωση Κεντρώων είναι κι αυτή στα όρια της εξαΰλωσής της ως κοινοβουλευτική ομάδα.
·        Ο κ. Τσίπρας χαίρεται την νέα πλειοψηφία των 151 που εξασφάλισε με βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα και άλλες προγραμματικές θέσεις. Και κυνικά και αμοραλιστικά, αγνοεί τον Στέντωρα του Πρωταγόρα που φωνάζει με την χάλκινη φωνή του στα περιτρίμματα και τους ομορφονιούς του δημόσιου βίου το «ΑΙΔΩΣ και ΔΙΚΗ». Έτσι ώστε εάν δεν υπάρξει αιδώς να υπάρξει Δίκη-δικαιοσύνη και σύμφωνα με την εντολή του Δία, «κτείνειν» αυτούς ως νόσο της πόλεως.
·        Συνεχείς επικοινωνιακοί ελιγμοί, θέατρο του παραλόγου.
·        Καμιά ελπίδα για φάλτσα και καραμπόλα στις ψηφοφορίες της Βουλής. Όλα προσυμφωνημένα. Μιλημένα, ξηγημένα. Και η παρτίδα συνεχίζεται με ετερόκλητους ψήφους εμπιστοσύνης. «Ανίερες συμμαχίες» τις έλεγε ο Αντρέας.
·         Με μπιλιάρδο στην πλάτη της πατρίδας (Πρέσπες και οικονομία) και μπιλιάρδο στην πλάτη μας.
·        Να δούμε αν θα το θυμόμαστε όταν δώσουμε την δική μας ψήφο εμπιστοσύνης.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου