Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Σκηνοθετώ και παραμύθια λαϊκά…




 
Η φωτο και το έγγραφο από το Flashnews



 Συγχαρητήρια στο Flash News για την δημοσιογραφική επιτυχία. Το έγγραφο που δημοσιεύει από χθες (http://flashnews.gr/post/343153/rethymno-h-b-rsquo-esso-sthmenh-h-syskepsh-sthn-athhna-gia-to-str-markopoyloy) δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών .
·          Μας δουλεύουν  κανονικά.  Υπουργοί , βουλευτές και δημοτική αρχή. Από 5 Φεβρουαρίου  εστάλη η διαταγή αναστολής λειτουργίας του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ως κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων. Και στις 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ζητήσαμε –μας είπαν – την αναστολή και ο υπουργός ήταν θετικός αλλά θα μας απαντούσε τις επόμενες μέρες!!
·         Μοχλός πίεσης ήταν η «επανενεργοποίηση» του στρατοπέδου. Για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία. Ποια συμφωνία δηλαδή. Για  εφαρμογή του νόμου πρόκειται. Τίποτα δεν  διεκδικήσαμε.  Τίποτα δεν παραχωρήθηκε. Εφαρμόζουν το νόμο και μόνο.
·         Για τα μάτια μας μόνο ήταν η τάχα μου μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων.
·         Ετσι ώστε να μας κάνουν την "χάρη" κατόπιν της "πίεσης " και των κοινοβουλευτικών μας , να …«ενδώσουν» στο αίτημά μας. Ηδη από 5 Φεβρουαρίου είχε σταλεί επείγον σήμα . Τέσσερεις μέρες μετά, 9 Φεβρουαρίου έγινε η συνάντηση στην Αθήνα. 
·         Η ομόφωνη πρόταση-απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων για ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  χωρίς ανταλλάγματα ούτε καν θα τέθηκε στο τραπέζι. Συνάντηση για φωτογραφίες φαίνεται ότι  ήταν αυτή της 9ης Φεβρουαρίου.
·          Την εφαρμογή του νόμου που είχαν αλλάξει δυο φορές  μας έφερε για δήθεν «εξαιρετική» συμφωνία η δημοτική αρχή.
·         Μιλημένα -ξηγημένα - σκηνοθετημένα.
·         Θυμάστε το υπέροχο ΣΚΗΝΟΘΕΤΩ» του Κώστα Χατζή; Κρατάμε την μελωδία και με κάτι μικρές αλλαγές στο στίχο  το τραγουδούμε…παθητικά!

Σκηνοθετώ σκηνοθετώ  την νέα Παραχωρησιολογία /
Του στρατοπέδου Μαρκοπούλου την …δουλεία/
Κάνω συσκέψεις και το συζητώ/
Στρατιωτάκια, υπουργοί και βουλευτές, Ο δήμαρχος /ιδού και η φωτογραφία
Σκηνοθετώ και παραμύθια λαϊκά/Τα κωμικά που τάχω κάνει τραγικά
 Και παίρνω όσκαρ για καλή σκηνοθεσία
 Σκηνοθετώ σκηνοθετώ/ και ανακλήσεις εντολών 
Στρατιωτικές/ στο φόντο οι πολίτες των Χανίων
προβοκατόροι κι υποστηρικτές/ βάλετε όλοι τώρα που γυρίζει /
παρατάξεις δημοτικές/ 
κάνουν παιγνίδι /
το τάξιμο και πάλι αρχίζει/
σκηνοθετώ σκηνοθετώ ….









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου