Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Οι ευχαριστημένοι και οι ευτυχισμένοι!



Γεμάτο το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου χθες στο "Οταν ήταν ευτυχισμένος".
 Η νεότερη ιστορία μας, το Ακρωτήρι, το Θέρισο, η Κρητική πολιτεία, η Μεγάλη Ελλάδα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι βάσεις του ελληνικού κράτους.  
Δεν είναι βιογραφία αλλά αποδίδει  σωστά τα ιστορικά γεγονότα.
 Αναδεικνύει την ιστορία μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών και των ανθρώπων που ήταν δίπλα στο Βενιζέλο.
 Τόσο η σκηνοθεσία όσο και οι ρόλοι υπηρετήθηκαν με ιδιαίτερη ευθύνη , αξιοπρέπεια και σεβασμό στην προσωπικότητα του Εθνάρχη και την ιστορία μας. 

Ο Σύλλογος Φίλων του Θεάτρου Χανίων,η σκηνοθεσία του Νάσου Αθανασόπουλου και το μεράκι και η αγάπη των ηθοποιών  απέδωσαν . Και είναι βέβαιο  ότι το συγκεκριμένο ανέβασμα, το πρώτο του βραβευμένου ιστορικού ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ έργου, ανοίγει ένα δρόμο. Ενα δρόμο που πρέπει και μπορεί να δώσει το μήνυμα  πως  πρέπει να παίζονται συχνότερα  τέτοια "κλασικά" έργα που περιεχουν την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και βέβαια της Κρητικής επανάστασης που οδήγησε στην Ενωση της Κρήτης. 
Υπήρχε πολλή συγκίνηση στους θεατές  αλλά και γέλιο στις πολλές χιουμοριστικές ατάκες. 
Το θερμό χειροκρότημα και η ουρά να χαιρετήσουν όλοι τους συντελεστές μετά την παράσταση, δείχνει ότι  οι θεατές έφυγαν  συγκινημένοι και ευχαριστημένοι.
 Αρα, οι συντελεστές πρέπει να είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου